Ganagobie - Les Mées

Vanmorgen stonden we alweer om 8u op, namen een douche en genoten van een lekker ontbijtje op het terras.  Het zag er toen al naar uit dat het een warme dag zou worden.

We staken de luiers in de wasmachine, speelden een beetje met Lotte (lekker plensen met de voetjes in het water!), opi sprokkelde al wat hout voor de BBQ en de pizzaoven,...

Rondstruinen op de domeinen van Ganagobie.

Even voor de middag reden we naar Ganagobie, een klooster gelegen op een heuvel en te bereiken via 4km haarspeldbochten.  Boven aangekomen, spreidden we ons picknickdekentje uit, gaf ik Lotte haar venkelpuree en sneden we onszelf een "knoep" brood en saucisse af.

Wandelen in Ganagobie.

Daarna werd Lotte in de draagrugzak gehesen en gingen we op pad.  De wandeling was veel makkelijker dan die van gisteren, maar ook hier waren er prachtige vergezichten.  't Was ook wel een pak warmer dan gisteren.  Onderweg kwamen we langs het oude dorpje en het sobere kerkje en pikten we nog een geocache op.

Villevieille, een oud dorpje.

Daarna reden we verder naar Les Mées, gekend om zijn bijzondere rotsformaties, de "pénitents" of versteende zondige paters.

Les pénitents des Mées.

Terug in het huisje kreeg Lotte haar fruitpapje en daarna gingen we allemaal samen in het zwembad.  Lotte was wel niet zo enthousiast, want de zon weerkaatste nogal fel en het water was maar fris (~ 22 graden),  Om haar terug op te warmen, lieten we het grote bad vollopen met aangenaam warm water en kropen we er met ons drietjes in.  Dat vond ze al veel leuker en ze spetterde vrolijk in het rond.

Lotte geniet van het zwembad.

We wilden haar nog even wakker houden (het was nog zo vroeg), maar even later moesten we haar toch in bedje stoppen, omdat ze zo moe was.  We genoten van een lekkere pastis (met olijfjes, gevulde pepertjes, champignons met knoflook,...) en daarna van een heerlijke BBQ.

Toen het donker begon te worden, zetten we onze zelfgebouwde telescoop op en bewonderden de prachtige sterrenhemel tot rond middernacht.  Toen kropen we moe maar voldaan in bed.  Onze telescoop is alvast goedgekeurd en we hebben ook mooie foto's kunnen maken van de sterrenhemel.

De prachtige sterrenhemel in de Provence.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Galgenul - Tilisuna Hütte

Tilisunahütte - Lindauer hütte