Tour de France

Aangezien de Ronde van Frankrijk vandaag letterlijk voor onze deur zou passeren, besloten we er een rustig dagje van te maken.  De straat was immers afgezet van 9u30 tot 15u en er stond zelfs een dranghek voor onze poort.  We sliepen dus een beetje langer en Lotte trok het zelfs bijna tot 10u.

Nog voor de renners vertrokkken (om 12u10 was dat), kwam de reclamecaravaan al voorbij: luide muziek, wuivende mensen, en er werd met vanalles gegooid: sleutelhangers, potjes met "bollekes", "madeleinekes", snoepjes, droge worstjes,... terwijl wij stonden te wapperen met onze Belgische vlaggen die we nog hadden na het WK voetbal.  De camionette van Lotte-Bélisol Lotto-Bélisol stopte zelfs bij ons om ons wat foto's van hun renners in onze handen te steken.

Lotte aan het supporteren!

Daarna was het een hele tijd rustig en konden we naar binnen om eten te maken en Lotte haar groentepapje te geven.  Maar dat was nog niet op of we hoorden alweer lawaai buiten.  Dus gingen we terug op onze oprit staan, met Lotte in haar stoeltje (voor de laatste hapjes groentepap).  Het duurde nog een tijdje eer de koers voorbij kwam.  Eerst twee renners met een stuk of zes auto's en twaalf moto's en even later het peloton.  En wij maar zwaaien met onze vlag!

De renners van de Tour de France.

Daarna staken we Lotte nog een uurtje of twee in bedje, aten we en zwommen we (lees: vochten we met onze opblaaskrokodil).  Rond 16u haalden we ons meisje uit bedje en vertrokken we met de auto naar Montagne de Lure.  Tegen de tijd dat we boven waren, goot het en was het kwik gezakt tot 11 graden.  Er zat dus niet veel anders op dan Lotte in de auto eten te geven en terug te keren.

Een lekkere kaasschotel, met een glaasje wijn.

Terug in het huisje was Lotte gelukkig snel weer haar vrolijke zelf (ze had onderweg gehuild omdat haar papje een beetje op haar maag lag - niks dat een flinke boer niet kon oplossen) en genoten we van een heerlijke kaasschotel en daarna nog van een hevig onweer.  De neerslag (hagel op een bepaald moment) viel met bakken uit de hemel en de bergen voor ons verdwenen...

Onweer in de Provence.

Uiteindelijk kwamen de bergen toch weer tevoorschijn en zagen we weer stukken blauw aan de hemel.

We bekeken de filmpjes en foto's van de dag en lazen en tekenden nog wat voor we gingen slapen.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Galgenul - Tilisuna Hütte

Tilisunahütte - Lindauer hütte