Gorge d'Oppedette

Vandaag stond de wekker om 8u want we hadden veel op onze planning staan. We maakten al middageten voor Lotte, aten een lekker ontbijt en maakten ons klaar, zodat we om 9u20 al in de auto konden springen.

De gps stuurde ons via mooie en kleine wegen naar Forcalquier waar we het marktje gingen bezoeken. We hadden veel geluk want we kwamen blijkbaar van de goede kant Forcalquier binnen zodat we heel dicht bij het marktje konden parkeren. Het was een heel gezellig marktje, met veel streekproducten. We kwamen terug met lekker brood, lekkere worstjes en olijfjes en een heel mooie (sla)kom en potjes. Het was wel nogal druk op het marktje.

Vele soorten kaas op het marktje in Forcalquier.

We reden verder richting Oppedette. De gps stuurde ons door het centrum van een klein dorpje: heel steil naar boven en weer naar beneden. De weg was er zo smal dat we niet wisten of we er wel door zouden raken. Gelukkig lukte dat net en rond de middag kwamen we aan op een parking net voor Oppedette. We namen ons picknickdekentje en proefden al van het lekkere brood en de worstjes die we op het marktje hadden gekocht. Lotte at haar groentepapje. Toen we klaar waren, vertrokken we voor een wandeling langs de Gorge d’Oppedette.

Kruiden op het marktje.

Het was een leuk wandelpad met het ene mooie uitzicht na het andere. Af en toe ging het paadje goed naar beneden en daarna weer goed naar boven. Op het verste punt in de kloof moesten we verder afdalen op steile stukken. Gelukkig waren er beveiligingen waar we ons aan konden vasthouden. Lotte vond het allemaal geweldig! Uiteindelijk kwamen we beneden in de kloof. Er stond hier en daar wat water, maar een rivier was er niet te vinden. We begonnen terug te klimmen en stonden al snel op een knap uitkijkpunt bij de andere parking. De weg terug was veel gemakkelijker en we konden de kloof niet meer zo goed zien. We waren blij toen we terug bij de auto waren. Lotte kreeg nog de rest van haar groentepapje. In de auto kregen we al snel een mooi uitzicht op het dorpje Oppedette.

De Gorge d'Oppedette.

Onze volgende stop was in Simiane-la-Rotonde. Vooral op weg daarnaartoe kregen we een mooi uitzicht op het dorpje. We wandelden 5 minuutjes en keerden toen terug naar de auto. We stopten bij een café / restaurantje, maar de eigenaar was wat gestresseerd omdat er die avond een bandje kwam spelen, zodat we er zelfs niets konden drinken.

Klauteren in de Gorge d'Oppedette.

We reden dan maar verder naar Banon waar we na een tijdje wachten wel iets konden drinken. Na een stop bij de winkel in Saint-Etienne-les-Orgues keerden we terug naar het huisje. Lotte was erg moe dus na een papje staken we haar direct in bed.

Zelfgemaakte pizza uit de oven.

Wij staken de pizzaoven aan, namen uitgebreid de tijd voor de aperitief en keken naar de foto’s en filmpjes. Toen de oven warm genoeg was, konden we al snel genieten van een zelfgemaakte pizza.

De prachtige sterrenhemel in de Provence.

We keken nog wat naar de sterrenbeelden en wat neveltjes en kropen heel erg moe in bedje.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Het einde van de wereld

Regendag