Mont Chiran

Rond 7u30 begon Lotte wat lawaai te maken. We keken naar haar bedje en zagen dat ze zich aan het rechttrekken was. Iets later stond ze vrolijk recht in haar bedje.

Op weg naar de Mont Chiran.

We maakten ons klaar, genoten van het ontbijt en ontdekten dat Lotte een tweede tandje heeft.

Nog altijd goed aan het wandelen?

We reden naar het kapelletje in de buurt en begonnen aan een wandeling naar het observatorium boven op de Mont Chiran. De weg begon rustig, tamelijk breed en licht stijgend. Na een tijdje werd het paadje smal en soms heel steil. We konden de gîte een hele tijd zien. De vergezichten werden mooier en mooier. Het laatste stuk was over een grotere aardeweg, de officiële weg naar het observatorium.

Nog steeds op weg naar Mont Chiran.

Te voet was de weg nog wel doenbaar, maar met de auto moet je die weg echt niet proberen. Uiteindelijk kwamen we boven waar we een supermooi zicht hadden op de bergen. Toen we aan het uitkijkpunt van het uitzicht stonden te genieten, kwam er een Vlaming met de fiets naar boven gereden. We konden de telescoop bekijken en binnen in het huisje konden we zowaar een pastis drinken (€1,5, de goedkoopste pastis van de vakantie). We gaven Lotte haar groentepapje en genoten van het prachtige uitzicht vanop het droog toilet met panoramisch uitzicht.

Het mooie uitzicht op weg naar Mont Chiran.

We namen dezelfde weg terug naar beneden. Intussen begon het serieus te waaien, op een gegeven moment zelf zo erg dat Lotte er van wakker werd. Op een plekje waar er wat minder wind was hielden we een picknick. Na een tijdje begon het te regenen, waardoor we snel alles begonnen in te pakken en verder daalden. Het stopte gelukkig snel waardoor we droog verder konden dalen.

De telescoop in de sterrenwacht.

Terug aan de auto reden we naar Rougon, een leuk dorpje. Helaas begon het snel te regenen waardoor we ons in een tentje zetten met een pastis. We genoten van de mensen die petanque aan het spelen waren. Het niveau was echt wel hoog! Er was een mevrouw die er echt volledig in op ging. We keerden terug en lagen nog wat op bed met Lotte te spelen. We genoten van het lekkere avondmaal samen met enkele luidruchtige Duitsers en twee Amerikanen. Rond 22u30 kropen we in bed.

De sterrenwacht op Mont Chiran.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Het einde van de wereld

Regendag