Montiéramey - Cruis

Aangezien Cruis nog 7 uur rijden is, stond de wekker al om 6u30. We maakten ons snel klaar, maakten Lotteke wakker, gaven haar een flesje en laadden de auto al in. Iets na 7u waren we klaar om te ontbijten.

Tegen 7u40 waren we klaar om te vertrekken. Na enkele kleine weggetjes zaten we al snel op de autosnelweg. Het was niet zo druk, dus schoten we goed op.

Om 10u stopten we bij de ‘Poulet de Bresse’ om te tanken en om Lotte een nieuw luiertje te geven. Bij de péage van Lyon zaten we achter een ‘intelligente’ Nederlander die toevallig niet wist dat je de poortjes van de telepéage enkel mag nemen als je een speciaal apparaatje hebt. Na tien minuten wachten konden we eindelijk verder rijden.

Net voor Grenoble stopten we een tweede keer, deze keer om te eten. We kwamen op die parking ook toevallig Peter De Cat tegen die ook op vakantie vertrok. Net toen we klaar waren met eten begon het wat te regenen.

Na Grenoble was het snel gedaan met de autosnelweg. In het begin was het nog vlot op de weg, maar toen we door wat dorpjes moesten, stonden we toch af en toe in de file. In de buurt  van Sisteron gaven we Lotte snel een nieuw luiertje. In Peipin deden we de eerste inkopen.

Na de inkopen was het nog een kwartiertje rijden tot ons huisje : La Tuilerie in Cruis. De eigenaar was er nog niet, maar de deur stond wel open, dus konden we de auto’s al beginnen uitladen. Het is een heel mooi huisje, met leuk zwembad, petanquebaan en een schitterend uitzicht! Dit wordt een weekje leven als een god in Frankrijk.

Het zwembad bij het huisje.

Na een aperitiefje (Pastis natuurlijk) aten we pasta met zalm. Lotte was heel moe en ging dus snel slapen. Wij genoten nog eventjes van het zwembad en lazen nog wat voor we gingen slapen.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Het einde van de wereld

Galgenul - Tilisuna Hütte