Geografische route Digne

De wekker stond vandaag opnieuw om 8u. Het was vandaag, na het waarnemen van gisteren wel wat moeilijker om uit bed te raken. Na het ontbijt, het flesje voor Lotte en het inladen van de auto vertrokken we richting Digne-Les-Bains.

Een ammoniet.

Op de weg naar Barles kwamen we al snel aan de Dalle-à-Ammonites, een groot rotsblok vol met fossielen. In totaal waren er 1500 fossielen, sommige tot wel 70cm groot. Heel indrukwekkend, wat een muur!

De indrukwekkende Dalle-à-Ammonites.

Iets verder stopten we op een parking om te eten. Het was enorm warm waardoor Lotte niet zoveel honger had. We vertrokken voor een wandeling, op zoek naar de Ichtyosaurus. Het was een leuk paadje, goed naar boven en beneden. We zagen tijdens de wandeling een heleboel hagedissen.

De leuke paadjes op weg naar de Ichtyosaurus.

Toen we na 45 minuten boven kwamen, was het nog maar eventjes stappen tot het fossiel van de Ichtyosaurus. De Ichtyosaurus stond achter glas en doordat de zon er op scheen, was het eigenlijk niet zo gemakkelijk om alles goed te zien.

Toen we terugkeerden, zagen we dat er intussen heel donkere wolken kwamen opzetten. We waren nog niet zo lang op de terugweg, of we hoorden al een enorm luide donderslag. Gelukkig kwamen we droog terug bij de auto.

We stopten iets verder voor een kleine wandeling naar de fossiele afdrukken van vogelpootjes. Het anders zo rustige riviertje was intussen veranderd in een kolkende modderstroom.

De laatste stopplaats was aan de Clue de Barles. Een heel indrukwekkende kloof bij het riviertje. Gelukkig hadden we geen tegenliggers, zodat we zonder problemen aan de parkeerplaats aan de andere kant van de kloof kwamen. We wandelden even rond en keerden toen terug naar ons huisje (ongeveer een uurtje rijden). Net voor we aankwamen, begon het heel hard te regenen.

De Clue de Barles.

We genoten nog van een aperitiefje en een zelfgemaakte pizza, keken naar de foto’s en lazen nog wat. We waren allemaal erg moe, dus kropen we vroeg in bed.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Het einde van de wereld

Regendag