Forcalquier - Montagne de Lure

Om 8u ging de wekker af: dat langere slaapje had wel deugd gedaan, maar ik was toch nog een beetje moe.  Na een lekker ontbijtje met meloen en nadat Lotte haar flesje op had, vertrokken we naar Forcalquier, want ik had gelezen dat daar 's middags een marktje was (en wij wilden olijfjes en gevulde pepertjes kopen), maar om 11u stond er op het pleintje één groentekraam.  We wandelden dan maar door de gezellige straatjes van Forcalquier en stapten de heuvel op naar de citadel, waar we een mooi uitzicht hadden op de omgeving.

Het uitzicht op de citadel van Forcalquier

Toen we terug beneden waren, stond er nog altijd maar die ene kraam, dus gingen we op een terrasje iets drinken en gaven we Lotteke haar groentepapje.  Intussen hadden we op een infobord gelezen dat dat marktje pas om 15u zou beginnen.  Noemen ze dat hier ook al "'s middags"?

Lotte aan het genieten van het mooie weer.

Na onze pastis kropen we in de auto en ging het richting Montagne de Lure.  Onderweg stopten we nog aan de Notre Dame de Lure, waar we - net als vele anderen - ons middagmaaltje opaten.  Na een vergeefse zoektocht naar een cache (de gps wees alle kanten op), reden we verder tot aan de laatste parking onder de top.  Deze keer was het gelukkig wel droog en konden we uitstappen.

We wandelden ongeveer 1km tot aan de top.  De top zelf, met een militair domein en veel antennes, was eigenlijk lelijk, maar gelukkig maakte het uitzicht alles goed.  In de verte zagen we zelfs de Mont Ventoux, maar voor de Middellandse Zee was het te overtrokken.

Boven op Montagne de Lure.

Vervolgens keerden we terug naar Forcalquier om het marktje van ca. 10 kramen (maar zonder olijven) te bezoeken.  Daarna vatten we terug post op hetzelfde terrasje van 's morgens voor pastis en fruitpap.

In het terugkeren naar ons huisje deden we nog inkopen voor de komende dagen.  Aan de kassa werd opi gefeliciteerd om zijn uitstekende Franse accent.  Ik kwam niet meer bij van het lachen.

's Avonds aten we nog een lekker slaatje met gebakken patatjes en keken we nog naar de foto's van de dag, alvorens te gaan slapen.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Het einde van de wereld

Regendag