Großglockner Hochalpenstraße

Tegen half 9 werden we wakker.  Even later kwam Lotte onze slaapkamer binnen om ons haar mooie planetentekening te laten zien, die ze vanmorgen al had gemaakt.


Aangezien mijn knie nog niet helemaal in orde was na mijn misstap (en bijhorende val) van gisteren, besloten we het rustig aan te doen vandaag en wat sight seeing te gaan doen met de auto, op de Großglockner Hochalpenstraße.


Rond 11u vertrokken we voor de verkenning van de oostelijke "arm" van de Hochalpenstraße.  Af en toe stopten we bij de parkings om de informatiepanelen te lezen en ons te vergapen aan de prachtige vergezichten op de omringende bergen.


Veel fietsers zwalpten moeizaam naar omhoog (en haalden daarbij soms domme toeren uit als het naar beneden ging).  Halverwege de tunnel bij de Hochtor lieten we Kärnten achter ons en reden we Salzburg binnen.


We besloten bij het Fuchser Törl Haus te parkeren en te voet naar de Edelweiß-Spitze te gaan i.p.v. naar boven te rijden via het smalle baantje.  Uitzichten zijn altijd mooier als je ervoor "gewerkt" hebt, maar het was daar boven een drukte van jewelste.  Automobilisten voerden de vreemdste manoeuvres uit en de meesten leken hun parkeer-skills volledig te zijn verleerd of vergeten.


Voorzichtig daalden we terug af.  Intussen was het wel al wat rustiger geworden...  Na een koekje beneden bij de auto reden we terug naar ons huisje.


Ik viel in de zetel in slaap, terwijl mijn schatjes naar buiten slopen om te gaan spelen.  Als avondeten maakte papa veel Frankfurter Würstl.

Toen Lotte in bed lag, lazen we nog wat en bekeken we de foto's van de zomer.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Het einde van de wereld

Galgenul - Tilisuna Hütte