Tübinger Hütte - Gaschurn

Het was nauwelijks half 7 toen diezelfde Hollandse tetterkonten die ons gisterenavond hadden wakker gehouden, luidkeels hun tanden stonden te poetsen met de deuren wagenwijd open.  En dan durven ze nog uit de lucht vallen als je er een opmerking over maakt!

Bij het ontbijt deden we als warmechocomelkbrigade weer ons werk en tegen 8u20 waren we vertrekkensklaar.  Da's ons uur blijkbaar...


Het regende gelukkig niet, maar de toppen lagen in de wolken en de stenen lagen glibberig nat.  Toch maar niet de scenic route langs de Erich-Endriss Weg naar het Versettla-bergstation maar - pragmatisch - langs de Sommerweg en het Garneratal naar Gaschurn.  Zelfs langs hier ging Lotte enkele keren onderuit, gelukkig zonder erg.  Omwille van de regen (van gisteren) liepen er heel wat beekjes over het kleine (en gladde) zomerpaadje.


Na een tijdje kwamen we uit op een breder pad, waar we naast elkaar konden wandelen en waarlangs de bevoorrading van de hut gebeurt in de zomer.  Lange tijd liepen we langs een lieflijk stroompje.

Tussen de Alpe Garnera (waar kaas wordt gemaakt) en de Ganeu Maisäß zagen Lotte en ik - na een tip van tegenliggers - enkele marmotjes.  Eerder waren we een stel zeer nieuwsgierige maar verder affectieloze koeien tegengekomen.


Nog voor de middag kwamen we aan bij hotel Saladina.  Daar werden we hartelijk ontvangen door Uli.  Onze kamer was nog niet klaar, maar die rugzak kon van onze rug, we kregen elk een stuk Kriecherl-gebak,...  Wat een verwennerij!  En die douche deed ook al zo'n deugd!


Daarna gingen we nog inkopen doen en kreeg Lotte een mooie T-shirt met een berggeitje.  Echt gepast voor haar (en ik bedoel niet gewoon de maat)!

We lieten onze pijntjes verdwijnen in een (toch wel) welverdiende sauna.  Ook Lotte ging er - na heel wat getwijfel - in, op het onderste trapje.  We rustten nog wat uit in ons kamertje ("de oude 2": dat was wel héél lang geleden) alvorens we in het Alte Talstation gingen eten.


Lotte ging vrij snel daarna slapen.  Wij trokken het - mits een boekje - nog eens tot na 22u.

Wat een zacht bed!  Wat een zachte dekens!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Galgenul - Tilisuna Hütte

Tilisunahütte - Lindauer hütte