Boca Manu - Paititi

Deze nacht werden we een paar keer wakker. Eerst was er een kindje hard aan het wenen net naast onze kamer, we moesten een paar keer naar het toilet (met kaarsjes deze keer, want onze zaklamp vinden we niet meer) en de laatste keer werden we wakker door een enorm onweer.

Toen we om 6 uur gingen ontbijten was het alweer gestopt met regenen. Iets voor 7 uur zaten we alweer op de boot richting Paititi. We zagen niet zo veel diertjes meer, maar wel nog een groep slapende Red Howler aapjes boven in een boom. We zagen ook twee toucans die de eieren van de Oropendula aan het stukmaken waren. We zagen ook nog enkele Roseata Spoonbill.

De nesten van een Oropendula en een geïnteresseerde Toecan.

Rond 12 uur kwamen we aan bij de warmwaterbronnen. Het deed deugd om ons eens te kunnen onderdompelen in het water. We roken zwavel en konden genieten van een (te) warm bad in het midden van de jungle. 

Genieten van de warmwaterbronnen.

Toen we weer vertrokken, werd de lucht steeds dreigender en donkerder. Iets later begon het dan ook enorm hard te regenen en het bleef regenen. De rivier werd ook steeds wilder, maar gelukkig hadden we een goede bootman die ons rond 16 uur veilig afzette in Paititi. Hier hadden we voor het eerst sinds enkele dagen weer een badkamer op onze kamer (met een toilet mét bril). We rustten wat uit en om 19 uur hadden we een lekker maaltje. Na het eten kropen we direct in bed. 

Reacties

Populaire posts van deze blog

Het einde van de wereld

Regendag