Gargellen - Roosbeek

Om 7u30 werden we gewekt door de zachte tonen van onze wekker.  Da's beter dan die vechtende poezen van vannacht...  Tijd om naar huis te gaan...  Maar eerst: wassen, aankleden, ontbijten, afwassen, de laatste spullen in de auto laden, afval wegbrengen, vegen,...  Tegen kwart voor 9 konden we vertrekken: dag bergen, dag liftjes, tot in maart (ten laatste)!

Wegrijden uit de bergen - mijn bergen - en Sigur Rós, een combinatie waar ik nog meer heimwee van krijg, maar dan omgekeerd.  In het Duits hebben ze daar zelfs een woord voor: Fernweh.  Dat kan geen toeval zijn...

Lotte was aanvankelijk erg vrolijk ("Gaan we gek dansen, mama?"), maar begon na een tijdje wat te zeuren.  Al snel bleek waarom: we waren nauwelijks in Vandans of ze moest al (een eerste keer) overgeven.  Gelukkig waren we goed voorzien met een set reservekleertjes, een drankendispenser vol water voor een oppervlakkig wasje, wc-papier,...  Maar de volgende keer moest ze wel een tijdje in ondergoed en T-shirt blijven zitten...

Jammergenoeg moesten we het oppoetsritueel een paar keer herhalen, tot we in de valies naar verse kleertjes moesten zoeken en ze niks meer in haar lijfje had.  Gelukkig had ze 's middags wel honger en zin om te eten!

De rest van de rit verliep wel vlot, gelukkig, al waren er veel wegenwerken.  Het was wel al rond half zeven eer we thuiskwamen, met een dampend pak frietjes.

Na het eten mocht Lotte nog wat spelen, terwijl wij uitlaadden en uitpakten.  Maar toch maar niet te laat naar bed, want morgen moeten we weer vroeg opstaan.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Het einde van de wereld

Regendag