Wandeling rond Casalicchio

We werden iets na 8u30 wakker.  Na ons ontbijt maakten we ons klaar voor een wandeling in de buurt.  Lotte wou al een ganse tijd de berg beklimmen die we hier zien, dus vertrokken we iets voor 10u30 van bij ons huisje.  We wandelden eerst door de steile weide, waar Lotte de voorbije dagen al een paar keer met haar pantoffels was opgelopen.  Nu had ze toch niet zo veel zin precies, want ze ging al vlug in zitstaking.  Na een hele tijd vertelde ze eindelijk dat ze een koekje wou eten en konden we opnieuw vertrekken.


Echt vlot stapte ze nog altijd niet, maar het pad was tamelijk breed, heel steil en het was ook heel warm... Niet echt een paadje voor Lotte dus. Door diertjes na te doen, Lotte met een fictief touw naar boven te trekken en te zingen, raakten we toch een heel stuk hoger.  Er staan hier veel mooie bloemetjes (onder andere de alpendistel en de zilverdistel) en het krioelt hier van de vlindertjes.


We spreidden het picknick dekentje uit in de schaduw en aten koude pastasalade.  Toen Lotte haar potje half leeg was, zette ze het dekseltje er op en stak ze het potje in haar rugzak om later op te smullen.  En weg was ze.  We passeerden een plekje waar een heleboel auto's geparkeerd stonden.  Wij sloegen daar links af en begonnen af te dalen.  Op een grote steen aten we de rest van de pastasalade.



De afdaling werd nog eens afgewisseld met een stevige klim, maar eens we daar boven waren, ging het paadje alleen nog maar naar beneden.  Toen we terug bij de steile weide waren, kon het niet snel genoeg gaan voor Lotte en liep ze naar beneden.  Net toen ze beneden was, viel ze, maar de goeie zorgen van mama en een groot ijsje deden de pijntjes vlug vergeten.


We speelden nog wat en gingen dan onder de douche.  Na het versieren van het dagboek aten we.  Na nog wat spelen kroop Lotte in bed.  Er werd nog Spaans geleerd, het dagboek werd nog geschreven en we praatten nog wat met de eigenares (Agneta).  We dronken een glaasje bubbels en keken nog naar een heleboel messier-objecten.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Het einde van de wereld

Regendag