Palmar Norte - Bahía Drake

We stonden om 7 uur op, pakten alles in en trokken naar het centrum, op zoek naar de plaats waar de bus naar Sierpe ons moest oppikken.  Op de plaats waar het busstation volgens 'The Rough Guide' moest zijn, was er niet veel te zien.  We vroegen dus wat rond en al tamelijk snel vonden we de bus, goed op tijd om de bus van 8 uur te kunnen nemen.

Om 8u30 waren we al in Sierpe.  Daar aten we wat, zagen een Ctenosaurus en enkele Scarlet Macaws.  Aan het haventje probeerden we te weten te komen hoe we in Bahía Drake konden raken.  Al snel vertelde er iemand dat de boot om 11u30 zou vertrekken.  Maar hoe we zeker konden zijn dat we effectief op de boot zouden raken, kon niemand ons vertellen.

Een Ctenosaurus.

Tegen 11u15 zijn we dan maar op de kade gaan staan een probeerden we een boot te versieren.  Op de eerste twee boten mochten we niet op, gelukkig op de derde wel.

Al snel zaten we in mooie mangroves.  Iets later, net voor we aan de zee kwamen, werden de golven hoger en werd de bootrit een echte pretparkattractie.  Toch vonden we het minder erg dan de verhalen die we hadden gehoord.  

Bij de aankomst kwam de boot gewoon dicht bij het strand, het laatste stukje moesten we met onze voeten door de zee.  Pedro stond ons al op te wachten en bracht ons over een steil weggetje naar Casa Horizontes, waar we een lekker bordje met vers fruit kregen.
 
Bahía Drake is echt wel een mooie plaats : een prachtige baai, mooie stranden en een jungle tot aan het strand.

Bahía Drake.

We gingen wat wandelen om te zien waar we deze avond moeten zijn voor de night tour en liepen nog wat verder door, soms over het strand, soms door de jungle.

We gingen naar het toerismebureau om nog vanalles te regelen (trip voor morgen, de laatste dingen voor Corcovado in orde brengen, ...). Terug in Casa Horizontes zaten de andere gasten, twee Duitsers er ook al.
Toen we op het terras zaten, zagen we heel wat kolibri's. We werden ook twee keer opgeschrikt door een groep white capuchin monkeys. Die kwamen heel dicht en er waren er heel wat met kleintjes op de rug.

Een witte Capuchin Monkey.

Om 18u30 mochten we aan tafel, die met kaarsjes was verlicht, om een lekker maaltje te eten.

Voor we echt aan onze night tour konden beginnen, moesten we nog een eindje wandelen, over het strand en in de jungle.  In het donker is dat toch altijd een beetje spannender.  We zagen grote krabben en nog grotere padden.

Op de afspraakplaats kregen we nieuwe lampjes.  We moesten nog eventjes twee anderen oppikken.  Tijdens de wandeling daar naar toe zagen we een gigantische kikker en de grootste sprinkhaan die hier voorkomt.  In de rivier zagen we de reflectie van de ogen van meerdere krokodillen.

We kwamen aan een hotel waar Tracie ons stond op te wachten en waar we ijskoud water mochten drinken.  Dat deed deugd, want ook al was het al donker (met een schitterende sterrenhemel!), toch was het nog snikheet.

De night tour was heel leuk! We zagen al snel een slang, een groene kikker met rode ogen en een kinkajou. We zagen vele spinnen, onder andere door met onze zaklamp op ooghoogte te zoeken naar de rode reflecties van de spinne-ogen. Sommige spinnen maken kleine tunneltjes die ze met een deurtje afsluiten.

De Red-eye Tree Frog.

We mochten een hele grote spin / schorpioenachtige op onze hand nemen (die bedekte gans ons hand) een ook een reusachtige wandelende tak konden we van dichtbij zien.

Een grote spin!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Het einde van de wereld

Regendag