Monteverde - San José

Om 6u stonden we op en merkte ik dat het mooi weer was, ook al klonk het - met de gordijnen nog toe - alsof het aan het stormen was.  Na een warme douche (zonder gevaar voor elektroshocks), gingen we ontbijten: pannekoeken en rijst met bonen. 

Tegen 7u werden we opgepikt voor een ochtendwandeling.  Onze groep was een beetje te groot (we waren met ca. 10 man) en echt veel beestjes zagen we niet, maar het was toch de moeite waard.  De jungle was erg dicht en dat maakt het natuurlijk niet gemakkelijk om beestjes te vinden, maar de gids wist ons toch een paar aapjes (capuchin monkeys) en twee slangen aan te wijzen.

Bothriechis lateralis.

Aansluitend bezochten we nog het kolibricentrum, waar deze beestjes worden gelokt met gewoon water.  We waren allebei echt onder de indruk, wat ook te merken is aan het aantal foto's en filmpjes die we hebben gemaakt.

Kolibri.

Nadat we terug waren gebracht naar ons hotel, wandelden we naar het centrum van Santa Elena om een overschrijving te doen voor ons verblijf in Corcovado en om te eten.  In de bank viel het ons op hoe paranoïde ze hier zijn.  Je geraakt er gewoon niet binnen met een rugzak (en de lockers waren te klein) en er kan telkens maar één persoon per keer door de deur.

Tegen half 2 werden we opgepikt door een busje dat ons weer naar San José bracht.  De chauffeur, een vrouw, versnelde en vertraagde gelukkig niet zo bruusk, maar in San José verbaasde ik me er toch over dat ze niets of niemand aanreed.

In het hostel was er een drukte van jewelste, maar we waren zo moe dat we toch in slaap vielen.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Het einde van de wereld

Regendag