Granada - Masaya - Granada

We lagen al wakker rond 6u, maar door de ventilator en de airco wat aan te zetten, konden we toch blijven rusten tot 7u30.

Na het uitgebreide ontbijt (waar we ook nog de empanada van gisteren opaten) stonden we om 9u klaar voor onze tocht naar Masaya. Onze gids vandaag was Frank en ook Julie ging mee.

Na een halfuurtje rijden waren we al bij de vulkaan in Masaya. We kregen eerst een rondleiding in een mooi museum, daarna reden we door naar de top van de vulkaan. Een drive-in vulkaan dus. De auto's moeten daar parkeren met de voorkant naar de uitgang, om in geval van een uitbarsting zo snel mogelijk weg te kunnen.

De Masaya-vulkaan.

De vulkaan was echt spectaculair. Je kon de overkant niet zien, omdat er nogal veel rook uit de krater kwam. De laatste uitbarsting was op 30 april, dus de vulkaan is nogal actief. Er was ook enorm veel wind, wat het allemaal nog wat ruwer maakte.

We wandelden een beetje (met veiligheidshelm op ons hoofd) en trokken daarna naar het marktje in Masaya. Een leuk, tamelijk rustig marktje, waar je een massa souvenirs kan kopen. We kochten er insteeksloefjes voor Sara en dronken er een gigantisch sapje, voor bijna geen geld.

Het marktje in Masaya.

Een gigantisch sapje.

We reden nog door naar een gezinnetje waar ze hangmatten maken en verkopen. We kochten een enorme hangmat, veel goedkoper dan op het marktje (805 cordoba in plaats van 1500).

Rond 14u30 waren we terug aan het hotel. We sprongen in het zwembad en bekeken de mail en de foto's.

Voor het eten kropen we nog wat in de hangmat. Om 19u gingen we in het hotel aan tafel voor het avondeten. We dronken een mojito en dansten nog een salsa. De tafeltjes waren zeer gezellig, enkel een kaarsje ontbrak. Het eten was heel lekker en mooi gepresenteerd (de puree was in hartvorm). Om 21u kropen we in bed.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Het einde van de wereld

Regendag