Tortuguero - San José

We werden om 7 uur aan het ontbijt verwacht, dus echt lang konden we niet slapen deze nacht.  Toen we opstonden scheen het zonnetje mooi.  Na het ontbijt gingen we nog wat wandelen om onder andere een foto te maken van de boosters van een raket die daar zijn aangespoeld het voorbije jaar.  We zagen een bewegende (!) luiaard en ook een hele mooie trogon, voor we in de boot stapten.

Stukken van een rakettrap.

Een trogon.

De boot ging tamelijk snel, maar toch zagen we nog tamelijk wat beestjes : vogeltjes, hagedissen, rivierotters en 4 krokodillen.

Na de bootrit moesten we nog eventjes op de bus wachten.  Deze bracht ons snel naar de eetplaats.  Na een lekker maaltje (onder andere rijst met bonen), namen we afscheid van een deel van onze groep, onder andere de twee sympathieke Nederlanders (jaja, ze bestaan!) die op huwelijksreis zijn (Shirley en Vincent).

Rond 14u15 kwamen we aan in ons hostel in San José.  We trokken de stad in om tickets voor de bus naar Palmar en Granada te kopen.  Sara slaagde er in haar beste Spaans in om de juiste tickets te bemachtigen.  In San José valt er eigenlijk niet veel te beleven.  Enkel rond de centrale straat was het druk.

Terug in het hostel schreven we wat mailtjes, bekeken de foto's en hielden we het voor de rest kalm.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Het einde van de wereld

Galgenul - Tilisuna Hütte