Granada

Even na 6u waren we allebei al klaarwakker: te warm, te veel licht,...  Een frisse duik in het zwembad bracht de nodige verkoeling.  We moesten wel muisstil zijn, want het was nog vroeg en alle kamers geven uit op het zwembad.

Vanaf 7u30 konden we ontbijten, wat eigenlijk "laat" is volgens onze uren van opstaan.  We namen ruim de tijd om van een rustig ontbijtje te genieten.  Daarna trokken we het stadje in en kuierden we wat rond in de gezellige straatjes,  De keren dat ons een taxirit of rit met paard en kar werden aangeboden, zijn niet te tellen.  We gingen ook naar de bank om wat geld te wisselen.  Je moest hier wel door een metaaldetector (die weliswaar langs alle kanten piepte) en Wim moest zijn fototoestel afgeven, maar hier geraakten we tenminste alletwee (en met rugzak) binnen.

Daarna hadden we alweer verkoeling nodig en sprongen we nog eens in het zwembad.  We keerde nog heel even terug naar de stad, voor we onszelf in het hotel trakteerden op een lekkere mojito, terwijl we nog even onze foto's bekeken.

Plaatselijk marktje in Granada.

Om 14u was het dan tijd voor onze kookcursus.  Julie, een Nederlandse stagiaire in het hotel, nam ons mee naar een lokaal marktje, waar we een aantal nieuwe fruitsoorten en kruiden leerden kennen.  Tenslotte kwamen we bij het huis van een lief oud dametje, dat ons de plaatselijke keuken zou leren kennen.  We keken onze ogen uit en staken de handen uit de mouwen.  We maakten gallo pinto ("rice and beans"), empanada's, salsa, tortilla's en gebakken banaan en kaas.  Daarna mochten we er zelf van eten: het was lekker, maar veel te veel!  We waren blijkbaar heel snel geweest met het koken, want ca. 3u later zaten we alweer aan een tafeltje in het hotel.

Het resultaat van een namiddagje koken.

Even na 18u begon de gratis salsales in het hotel.  Moeilijk om onze oude gewoontes af te leren (en het klopte volgens ons ook niet altijd), maar het was wel plezant.

Achteraf dansten we onder ons tweetjes nog wat rueda en dronken we nog een mojito, alvorens we in het bedje kropen.

Mojito.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Het einde van de wereld

Galgenul - Tilisuna Hütte