Bahía Drake - Corcovado

De wekker stond om 5u00, want om 6u00 zouden we vertrekken naar Corcovado. We aten eerst nog een lekker en uitgebreid ontbijt bij Pedro en Yami en iets voor 6u stonden we op de vertrekplaats. We maakten kennis met Johannes en Renate, de twee Duitsers die ons op de tocht naar Corcovado zullen vergezellen. Om 6u15 kwam ook Kenneth, onze gids en tegen 6u30 zaten we op de boot.

De golven waren wat hoger dan eergisteren, maar al bij al was het nog altijd een rustig boottochtje. We zagen twee zeeschildpadden (Olive Ridley) die aan het paren waren.

Twee Olive Ridley zeeschildpadden.

Na de aankomst (iets na 8u), zagen we al vlug enkele mooie vogels (pelikanen, toekan, ...). We hoorden ook het enorm luide gebrul van de brulapen. Iets later begon het hard te regenen, dus haastten we ons naar het Sirena Ranger Station.

We kozen een kamer uit en gooiden onze rugzakken daar. Toen we vertrokken voor de eerste wandeling, was het al gestopt met regenen. We zagen al snel mieren, spinnen (grote spinnen!), vele vogels en iets later ook een grote groep spider monkeys. Iets later zagen we ook een groep squirrel monkeys overtrekken.

Enorme spinnen!

Aapjes!

Iets voor 13u waren we terug bij het ranger station. Toen we naar onze kamer trokken, zagen we onze valies niet meer, maar wel een familie Spaanstaligen. We vonden onze rugzak terug in een andere kamer. We besloten ons maar in die kamer te installeren en begonnen een gevecht met ons muskietennet. Uiteindelijk zijn we naar het bovenste deel van het stapelbed verhuisd, waar we het net wel op een deftige manier konden ophangen.

Iets na 15u vertrokken we voor een tweede wandeling. We zagen nog meer vogeltjes en ook een groep brulapen. Het hoogtepunt was een tapir. Die zat een hele tijd met zijn pootjes in het water en wandelde dan rustig weg. Wat een enorm groot dier! Indrukwekkend om te zien!

Een tapir.

Om 17u30 kregen we een lekker maaltje. We zaten aan tafel met twee Belgen, die later ook in onze kamer bleken te slapen. Na het eten, rond 19u kropen we al in bed. Het werd pas rustig iets na 20u, toen alle lichten in het ranger station werden uitgezet. Het was nog altijd verschrikkelijk warm!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Het einde van de wereld

Regendag