Corcovado - Bahía Drake

Om 4u15 ging de wekker, want we zouden vandaag een ochtendwandeling maken. Na het wegjagen van de mieren die in Sara haar slaapzak waren gekropen, waren we iets na 4u30 klaar om te vertrekken. Het was gelukkig droog, want het had de hele nacht geregend.

Het was nog donker toen we vertrokken, dus zochten we met onze zaklamp naar diertjes. We zagen enkele padden, kikkers, insecten, spinnen en vogeltjes. Het werd snel klaar en rustten eventjes aan het strand. Daar zagen we in de verte een krokodil zwemmen.

Een pad tijdens onze ochtendwandeling.

Om 6u30 waren we terug in het ranger station en konden we genieten van een lekker ontbijt (rijst, bonen, spek en eieren). Na het ontbijt gingen we onze spullen pakken en rond 8u30 waren we opnieuw aan het wandelen. We zagen veel vogeltjes en indrukwekkende bomen.

Op een bepaald moment hoorden we een enorm geschreeuw van een spider monkey. Blijkbaar was dit de alarmschreeuw en zou dat kunnen betekenen dat er een grote kat in de buurt van het aapje zat. Onze gids besloot het pad te verlaten en door de jungle op zoek te gaan naar het aapje. We vonden de boom waar het aapje in zat, maar zagen voor de rest niets bijzonders. Deze keer hadden we dus iets minder geluk.

Een indrukwekkende boom in de jungle.

Terug in het ranger station maakte Kenneth ons een lekkere burrito. Om 13u namen we de boot terug naar Bahía Drake. Deze keer was de zee veel minder rustig en werden we vaak opgeschrikt door de grote sprongen die het bootje maakte. De bankjes van de boot waren nogal hard, dus deden we ons af en toe eens pijn.

In Bahía Drake werden we goed ontvangen in Casa Horizontes, met een lekker bordje fruit. Pedro en Yami waren er wel niet. Om 18u30 kregen we een lekker maaltje, samen met de twee andere koppels die in Casa Horizontes logeerden (oa. Ben en Jules die we op de nachttour hadden ontmoet). Natuurlijk hadden we voor het avondeten al genoten van een deugddoende douche. Na het eten kropen we in bed.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Het einde van de wereld

Regendag