Pido - Somiedo

De wekker stond om 8u30.  Nadat we onze tanden hadden gepoetst en waren gewassen, pakten we de laatste dingen op de bovenverdieping in.  Lotte was toen nog aan het slapen.  Na het ontbijt pakten we de rest in en om 10u10 waren we klaar om te vertrekken.  We stopten een eerste keer in Potes om nog wat brood te kopen in de Lupa.


We namen de N621 naar de Puerto de San Glorio, waar we nog even naar het uitkijkpunt van Llesba gingen genieten van het prachtig uitzicht op de Picos de Europa.


We reden door naar het meer bij Riaño waar we een pick-nickplekje vonden.  We hadden intussen al 7  ooievaars gezien.  We namen de N625 en passeerden door de Desfiladeros de los Beyos, een prachtige, smalle kloof.  Eens we voorbij de kloof waren, werden de wegen breder en konden we eventjes op de autosnelweg rijden.  Pas 15km voor we in Pola de Somiedo aankwamen, begon de weg te klimmen en smaller te worden.  Waar ons huisje moest zijn, zagen we niets wat er op leek.  Dankzij de Airbnb link naar Google Maps merkten we dat we in Valle de Lago moesten zijn, nog 8km verder.  Het wegje werd nu echt smal en kronkelde via heel wat haarspeldbochten naar boven.  


Ons huisje vonden we ook hier niet direct, maar na een kleine zoektocht te voet, konden we om 17u45 toch de auto parkeren.  Het huisje ligt prachtig tussen de bergen, maar is wel wat minder luxueus dan het vorige.  


Nadat alles was uitgepakt reden we terug naar Pola de Somiedo.  Het vertrekken was net niet onmogelijk, maar voordat we terug op de straat waren, was de auto wel 10 keer stilgevallen.  We vonden nog drie winkels die open waren, maar veel lekkers om te koken vonden we niet.  Dan zullen we de komende dagen maar veel tapas moeten gaan eten...


We stapten binnen in het toerismebureau en kregen heel wat uitleg en tips voor wandelingen.  We aten lekkere tapas (we kregen ze met moeite op!) en waren om 21 uur terug bij het huisje.  Toen Lotte in bed lag, zaten wij nog een tijdje buiten.Reacties

Populaire posts van deze blog

Het einde van de wereld

Regendag