Forcalquier

Tegen 8u30 stonden we op.  Het was al/nog aangenaam warm.  Rond 10u vertrokken we met de auto naar Forcalquier, op vraag van Lotte op de tonen van Deep Purple.

De parking voor marktbezoekers stond aardig vol, maar we wisten - na enig gemanoeuvreer - een plekje te bemachtigen.

We waren zes jaar geleden hier al naar de markt gekomen en we verlekkerden ons nu weer op olijven en droge worsten, weliswaar met een klein hartje omwille van de drukte.  Gelukkig liepen de mensen niet tegen elkaar op en waren de meesten geduldig.  Veel bezoekers (wij ook) droegen een mondmasker, maar ik kon niet begrijpen dat iedereen in principe kriskras door elkaar kon lopen en dat behoorlijk wat marktkramers die met eten omgingen zelf geen bescherming droegen.  Die zouden alvast niks aan ons verkocht krijgen...

Een paar kaar geleden kocht ik in Apt op de markt heel mooie oorbellen, maar ik raakte er jammergenoeg één kwijt.  Stond diezelfde kraam hier nu op de markt!  Wat een gelukje!  Hij had dezelfde set niet bij, maar kon er wel bestellen.  Ik kijk er al naar uit om in de herfst mijn pakketje te ontvangen!

Geladen met drie soorten olijven, drie droge worsten en vrolijk gekleurde keramiek, keerden we terug naar de auto (met een tussenstop bij de bakker).  Zo veel plek op de parking!  Mondmasker uit, handen ontsmetten en terug naar het huisje.

De rest van de dag brachten we door in de schaduw.  Wat een luiheid!  De mistral stak op en blies de parasol zelfs omver, maar bracht ook een heerlijke, zoete lavendelgeur mee.

We lieten onze aankopen smaken bij onze pastis.  Na onze prefab paella staken we Lotte in bed.  Wij puzzelden nog wat samen en kropen ook vroeg in bed.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Galgenul - Tilisuna Hütte

Tilisunahütte - Lindauer hütte