Héas - Simiane-la-Rotonde

Om kwart voor acht liep de wekker af.  De bergen lagen prachtig in de zon, maar helaas moesten we hier vandaag vertrekken.  Om 9u overhandigden we de sleutel aan de eigenaar en reden we weg.  Eerst zigzag de bergen uit, daarna nog een hele tijd parallel met de Pyreneeën, waarbij we zelfs nog heel even de Pic du Midi de Bigorre zagen liggen.

In Avignon reden we heel dicht langs de Pont (en reed een onoplettende chauffeur heel dicht bij ons), terwijl we eerder al een schitterend zicht hadden gehad op de Cité van Carcassonne.

Berglandschappen maakten plaats voor zonnebloemvelden en helemaal op het einde voor uitgestrekte lavendelvelden die in bloei stonden.  Lotte en ik draaiden onze raampjes naar beneden om de heerlijke geur binnen te laten.

Even voor 18u stuurde de gps ons een minuscuul veldweggetje in, maar zelfs wij vonden dat overdreven.  Gelukkig moesten we niet te lang zoeken om de échte route te vinden.  We kregen een rondleiding door het huisje en nadat we de auto hadden leeggemaakt, reden we nog naar Apt om boodschappen te gaan doen.  In het terugkeren, kwam de lavendelgeur zelfs naar binnen zonder de raampjes te openen!

We aten tapas, maar Lotte wou halverwege de maaltijd toch liever naar bed.  Het was dan ook al laat en we hadden veel gewandeld de voorbije week.

De sterren kwamen opzetten en toen het donker genoeg was, keken we nog naar de komeet (en de Melkweg die kwam opzetten).  Wat een stilte hier!

Daarna slopen we de gevaarlijke trap op en kropen we in (ons korte) bed.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Galgenul - Tilisuna Hütte

Tilisunahütte - Lindauer hütte