Roosbeek - Négreville

De wekker stond op ons normale uur.  We maakten ons klaar, genoten van een ontbijtje en stopten de laatste dingen in de auto.  Om 8u15 vertrokken we in de regen naar Frankrijk.  We stonden eventjes in de file rond Brussel, maar eens we voorbij de file waren, konden we goed doorrijden.  Het stopte ook al snel met regenen.

We reden de grens over in de buurt van Valenciennes.  Daar stuurde de gps ons om een onbekende reden eventjes van de autosnelweg.  We stopten rond 10 uur eventjes en reden al snel weer de snelweg op.  Lotte speelde de hele tijd vrolijk met haar knuffels.  

We stopten iets voor de middag nog eens om naar het toilet te gaan en om te eten.  In de buurt van Le Havre reden we over twee spectaculaire bruggen en zagen we 8 ooievaars vliegen.  Iets voor 15 uur kwamen we aan in Négreville.  Eerst vonden we het huisje niet, maar al snel reden we de lange en indrukwekkende oprijlaan op.

We vonden ons huisje snel, maar niemand om ons binnen te laten.  We liepen eens rond op het grote domein (met veel vervallen gebouwen) en gingen toen naar de vissen kijken in het meertje bij ons huisje. 

Ik keerde nog eens terug en vond onmiddellijk Nath, die ons binnenliet in ons huisje - de oude bakkerij.  Een mooi huisje, met alles wat we nodig hebben, in het midden van de natuur.  We laadden de auto uit en reden toen nog iets verder naar Bricquebec om te winkelen.  Met mondmaskers, want de coronacrisis is nog steeds niet voorbij.

Terug in het huisje werkten Lotte en ik aan het dagboek terwijl mama het eten maakte.  Tijdens het eten zagen we twee beverratten in het meertje zwemmen.  We lieten alles staan en bekeken de indrukwekkende dieren.  We namen nog een bad en staken Lotte toen in bed.  Wij bekeken nog wat we morgen kunnen doen en lazen nog wat.

Beverrat

Reacties

Populaire posts van deze blog

Het einde van de wereld

Galgenul - Tilisuna Hütte