Regendag

Dat het vandaag niet zo'n goed weer zou worden, wisten we op voorhand, maar we hadden toch de wekker gezet om 8u, in de hoop nog een (kortere) wandeling te kunnen maken voordat het écht te slecht werd.

Na een karig (eerste) ontbijt vertrokken we met de auto richting Gschnitz, maar niet zonder eerst te stoppen in de Billa, voor proviand voor tijdens de wandeling (dachten we).  Net op het moment dat we uitstapten: een lichtflits en daarna gedonder!

Change of plans: inkopen doen voor vandaag en morgen, en terug naar het huisje.  De winkel leek - na de summiere winkeltjes van de afgelopen tijd - wel het paradijs.  We keken onze ogen nogal uit!  De inhoud van de kar was navenant.

Terug in het huisje namen we een uitgebreider (tweede) ontbijt.  Wat een lekker brood!  Omdat het toch droog was (en er niet zo dreigend uitzag), besloten we te gaan wandelen, langs de Nößlach Hütte.  Het deed deugd om toch buiten te kunnen, ook was was het maar kort.


Na onze wandeling gingen we onder ons tweetjes lopen: pittig begin en een (onbedoelde) close encounter met koeien, maar een mooie trailroute door het bos.  Heerlijk!


Lotte was intussen aan het ravotten met Sarah en Anya, de kinderen des huizes.  We zouden haar vandaag niet veel zien: ze heeft het duidelijk gemist om met andere kindjes te spelen.


In de namiddag viel ik in de zetel in slaap.  Naar het schijnt, was het toen echt heel slecht weer.

We riepen Lotte naar binnen voor het avondeten (Leberkäse met linzen en frietjes), maar daarna ging ze weer lekker in de tuin spelen, terwijl wij nog lazen.  Toen het donker was, riepen we haar - tegen haar zin - binnen om te gaan slapen.

Wij lazen nog wat en gingen ook naar bed

Reacties

Populaire posts van deze blog

Het einde van de wereld

Galgenul - Tilisuna Hütte