Rome

We stonden opnieuw om 8 uur op, zodat we na het ontbijt naar Anguillara konden rijden, op zoek naar een parkeerplaats bij het station.  Op de eerste 'parking' lukte het niet, maar iets verder was er nog een plaatsje vrij langs de kant van de weg.  Het station werd snel gevonden en we konden belachelijk goedkope tickets (van €2.5 per persoon) kopen bij de machine.


Iets voor 10 uur stapten we de trein op met bestemming Rome.  Na een klein uurtje rijden kwamen we aan in Rome Ostiense.  Daar was het niet evident om het metrostation te vinden, maar uiteindelijk lukte het toch.  Om 11u20 kwamen we aan in metrostation Cavour.


We wandelden eerst naar de indrukwekkende Santa Maria Maggiore kerk en keerden toen op onze stappen terug.  Iets voorbij metrostation Cavour kochten we lekkere verse broodjes.  We kwamen al snel bij de Fora, waar we via een verborgen wegje een mooi uitzicht hadden.  


Bij de zuil van Trajanus hadden we een uitzicht op het gigantische monument van Victor Emanuel II.  Boven op het capitool konden we onze waterzakken bijvullen onder het goedkeurend oog van de wolf en Romulus en Remus.  We liepen verder langs het Forum Romanum en kregen al snel het Colosseum te zien.  Dat blijft toch altijd heel indrukwekkend!  Hier was het wel voor het eerst verschrikkelijk druk!


We liepen er eens rond, zodat we ook de boog van Constantijn konden bewonderen.  We liepen wat verkeerd, maar kwamen dan toch in het Parco del Colle Oppio.  Aangezien ze daar aan het werken waren, rustten we eventjes uit op een bankje en keerden dan terug richting Colosseum en Forum Romanum.

Bij de schitterende Trevi-fontein gooiden we alledrie een muntje in het water (zodat we nog eens naar Rome mogen terugkomen).  We zagen nog heel wat obelisken voor we bij het Pantheon kwamen.  Dat kon vandaag helaas niet bezocht worden.  Iets verder genoten we van een lekker ijsje.

We stapten verder naar de Spaanse trappen.  Op weg naar de Engelenbrug en burcht kochten we nog drie grote flessen water, want de drinkzak was leeg...  We bezochten nog de Sint-Pieters-Basiliek en trokken dan naar het station van San Pietro.  Daar waren we net op tijd om de trein terug naar Anguillara te nemen.  We waren blij dat we na 19km eindelijk in de koele trein konden gaan zitten.

Een uurtje later waren we terug in Anguillara, waar we nog eventjes stopten in de supermarkt.  Terug in het huisje aten we meloen met parmaham, tomaatjes met buffelmozarella, olijfjes, ...  Na een douche kroop Lotte in bed, wij lazen nog wat en schreven het reisverhaal.


Reacties

Populaire posts van deze blog

Het einde van de wereld

Regendag