Firenze en Siena

We stonden opnieuw vroeg op, zodat we iets voor 9 uur al konden vertrekken richting Firenze.  We parkeerden de auto op de grote parking van Villa Constanza.  We kochten ticketjes voor de tram en na een rustige rit kwamen we om 10u45 aan in Alemani, bij het grote station en de kerk van Santa Maria Novella.

Al snel zaten we aan de Dom, met het Battisteria en de klokkentoren.  Heel indrukwekkend, met een interessante bouwstijl, maar wat een drukte!  We slenterden verder door de drukke straatjes en genoten van de prachtige gebouwen in Firenze.  Bij het Ufizi zagen we prachtige standbeelden (o.a. de David, Perseus, ...).


Vanop de Ponte alle Grazie konden we de Ponte Vecchio mooi zien liggen.  Op weg naar de Ponte Vecchio kwamen we voorbij het Galileo-museum.  We bewonderden de zonnewijzers en stapten toen binnen in het museum.  Alleen al voor de airco was het het bezoek waard!  We genoten van de prachtige oude telescopen en de oude boeken van Galileo.  Ook naar de hemelglobes (o.a. van Blau) bleven we een hele tijd kijken.  In het winkeltje kreeg Lotte balancerende balletjes (de wieg van Newton).  Toen we weer buiten kwamen, was het net middag (voor de zonnewijzers toch), zodat we de datum konden aflezen. 


We liepen over de Ponte Vecchio, maar als er in het midden geen doorkijk was geweest, hadden we niet geweten dat we op een brug liepen.  De andere kant van de Arno klommen we naar het Piazzale Michelangelo.  Voor we daar aankwamen aten we op een bankje in de schaduw ons middagmaal.

Op het Piazzale Michelangelo hadden we een prachtig zicht op Firenze.  Op de terugweg kwamen we langs enkele fonteintjes.  We staken de Arno terug over en passeerden nog eens langs de andere kant van de Duomo, waar het nog altijd verschrikkelijk druk was.  We keerden terug naar het station en namen de volle tram terug naar Villa Constanza. 

We reden nu naar Siena, waar het niet zo eenvoudig was om de parkeerplaats te vinden.  Het viel ons direct op hoeveel rustiger het hier was.  Siena is een prachtig stadje, met smalle weggetjes en prachtige paleizen.  Het was gelukkig iets minder warm dan in Firenze.  We passeerden de prachtige dom-kerk, maar het hoogtepunt was toch wel het campo, met de hoge toren van het stadhuis.  

Gisteren was het daar nog op de koppen lopen wegens een paardenrace, maar vandaag konden we genieten van een prachtig plein.  We aten er een pizza en keerden daarna langzaam terug naar de auto.  25 minuten later stonden we terug bij het huisje.  Daar genoten we nog van de mooie omgeving, schreven we de reisverhalen en lazen we nog wat.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Het einde van de wereld

Galgenul - Tilisuna Hütte