Via Alberobello naar Mattinata

Het was me ene nachtje wel: ettelijke keren moesten we het licht aanknippen, op jacht naar irritant zoemende muggen, het was onaangenaam warm, alles kriebelde en toen begon de kat nog te miauwen ook.  Gelukkig konden we tot 9u blijven liggen.


Na het ontbijt werd er opgeruimd, ingeladen, afgewassen.


We maakten op weg naar het volgende huisje nog een tussenstop in Alberobello, een stadje vol trulli... en helaas ook vol toeristen...  We parkeerden onze auto op een betaalparking met een vreemd verkeersbeleid (passagiers moesten er bij de ingang uit, maar mochten vervolgens wel meestappen, en je moest in achteruit parkeren) en trotseerden dan de hitte in de smalle witte straatjes.  Je mocht zowat overal eens binnenkijken, maar wij hadden natuurlijk al in een trullo geslapen...


Toen we bijna bij het huisje waren, zagen we tot onze grote verrassing flamingo's en een heleboel ooievaars.


Het huisje ligt in de outskirts van Mattinata en je moet een smal baantje volgen om er te geraken.  We werden enthousiast ontvangen door drie honden, maar gelukkig wilden ze de twee grote loebassen wel vastzetten.

De auto werd uitgeladen, het huisje ingericht en al snel was Lotte in de weer met het speelgoed dat ze daar hadden.  Geen probleem voor haar dat mama en papa samen al lopend de hitte gingen trotseren.  We moesten wel even "uitlekken" voor we onder de douche konden.

Daarna daalden we met de auto af naar het stadje voor een schotel gegrilde zeevruchten en een pizza calzone, met zicht op zee.  Toen we terugreden, was de zon al onder, maar het was nog steeds 32°C.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Het einde van de wereld

Galgenul - Tilisuna Hütte