Monteriggioni - San Gimignano - Saturnia - Anguillara Sabazia

We hadden het wel eens verdiend om wat langer te slapen, dus ging de wekker vandaag pas om 9u af.

Na het ontbijt ruimden we het huisje op en laadden we de auto in.  Daarna reden we naar Monteriggioni, een piepklein ommuurd stadje met twee stadspoorten, een waterput en een hele hoop winkeltjes en terrasjes.  Lekker kuieren, niet te veel volk, mooie middeleeuwse huisjes,...


Ons originele idee om vandaag te gaan wandelen, hadden we wijselijk ingeruild voor een bezoek aan San Gimignano, eveneens een middeleeuwse vestiging.  Wel groter en drukker, maar gezellig met winkeltjes (met o.a. olijfhouten planken en keramiek), restaurantjes en gelaterias.  Opmerkelijk zijn hier wel de middeleeuwse "wolkenkrabbers": oorspronkelijk stonden hier 72 (of 76, afhankelijk van de bron) hoge torens, waarvan er nu nog 14 (of 15, alweer afhankelijk van de bron) overblijven.


De parking was intussen al aardig volgelopen en na een halve pizza (de overschot van Lotte gisteren) te hebben gedeeld, vervolgden we onze weg naar Saturnia.  Daar konden we voor 2.5€ onze auto een uur achterlaten en dan gratis gaan zwemmen bij de Cascata del Molino, waar aangenaam warm water als een waterval over travertijnterrassen naar beneden stroomde, begeleid door een licht zwavelgeurtje.  Dit maakte onze rit een stuk langer, maar het was het meer dan waard.  Bovendien voelden alle bulten, schrammen en beten een stuk beter achteraf.


We maakten enkel nog een tussenstop in een supermarkt en hobbelden dan verder over de vele putten in de asfaltbaantjes, of over het lappendeken dat ze ervan gemaakt hebben in een poging om de situatie te verbeteren.


Dik na 20u kwamen we dan eindelijk aan op onze bestemming.  Alweer een lange dag!  De vrouw des huizes stond ons al op te wachten en gaf ons een korte rondleiding.

Na het uitladen, maakte ik eten, terwijl mijn schatjes de kickertafel uittestten.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Het einde van de wereld

Galgenul - Tilisuna Hütte