Door de kleine kloof van Alcántara

We waren allemaal moe van de voorbije dagen, want ik werd pas wakker om 9u30 en mama pas een halfuurtje later.  Lotte was ook nog niet zo lang wakker.  Het was dus al laat toen we vertrokken richting Castiglione om aan de wandeling te beginnen langs de Alcántara.


We begonnen met een stukje langs de rivier, maar dat duurde niet zo lang.  We konden genieten van het mooie Castiglione boven tegen een berg aangebouwd en de Etna die vandaag veel actiever was dan gisteren.


Al heel snel kwamen we bij een mooi, vervallen Byzantijns kerkje (Cuba di Santa Domenica).  Langs 'grote' paadjes, af en toe over een niet meer gebruikte spoorweg, kropen we naar het hoogste punt.  Het werd nooit steil en veel hoogtemeters moesten we niet overwinnen maar door de hitte was het toch niet gemakkelijk.


Na een stukje op een smal paadje, vol met bramen en distels, kwamen we weer bij de rivier.  Omdat hier veel schaduw was, stopten we om te eten (onder andere de rest van de pizza van gisterenavond).  We zagen heel wat libellen langs het water.


Direct na het eten moesten we de rivier oversteken, op een mooi plekje met grote basaltrotsen.  We keerden nog eventjes terug nadat we de rugzakken hadden afgezet zodat de vissen onze voeten konden zoenen.  De terugweg liep eerst wat langs de rivier.  Wij bleven die iets te lang volgen zodat we wat moesten terugkeren voordat we naar de grote weg toe klommen.  Die moesten we jammer genoeg een tijdje blijven volgen.


Daarna kwamen we op een smal paadje, vol bramen en distels.  Daar kwamen we maar traag vooruit, maar ook al letten we goed op, toch stonden we vol met krassen.  Uiteindelijk kwamen we op een breder pad dat overging in een straat.  We stapten over de brug en waren terug bij de auto.  Tijd om in de Alcántara te gaan liggen!  Het was wel koud, maar het deed zo veel deugd!

Terug in het huisje namen we uitgebreid de tijd om te aperitieven, een douche te nemen, al een heleboel dingen in de auto te stoppen en de reisverhalen te schrijven.  We aten meloen met parmaham en pasta met balletjes en mozzarella.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Het einde van de wereld

Galgenul - Tilisuna Hütte