San Pedro de Atacama - Calama

Na onze vermoeiende trip naar Bolivië van de afgelopen dagen, deed het deugd om vandaag te kunnen uitslapen.  We hielden een luie voormiddag (brood kopen, ontbijten in de zon, lezen, spelen,...), tot we om 11u30 - gepakt en gezakt - te voet vertrokken naar de busterminal.  Da's in San Pedro niet zo evident met al die stofferige straten en stoepen!

We waren ruimschoots op tijd en gelukkig maar, want iemand kwam ons zeggen dat alle bussen van Turbus voortaan drie blokken verder vertrekken (we hadden inderdaad al gezien dat hun kantoor was gesloten).  Weer wat verder sleuren met al onze spullen...

Er zat nauwelijks volk op de bus en stipt om 12u30 vertrokken we.  Wel comfortabel, zo'n semi-cama.  Geen gewelddadige films deze keer, maar vooral programma's over eten.  Buiten trok het kurkdroge Chileens landschap aan ons voorbij: nog een paar vicuña's, de Licancabur,...  Tot ziens, San Pedro de Atacama!

Na minder dan twee uur bereikte onze bus zijn bestemming in Calama.  We lieten ons - voor een schamele 5€ - door een taxi afzetten aan ons hotel.  Een moderne kamer met een grote badkamer met een zalige, warme douche.

We gingen wandelen in Calama, maar echt aangenaam vonden we dat toch niet.  In het kort gezegd: het is een stad.  We vonden wel een voetgangerszone, maar die had niet de gezellige drukte van San Pedro, enkel drukte.


's Avonds keerden we nog eens terug naar de stad, om sushi te gaan eten: heel lekker en Lotte was in haar nopjes met haar oefenstokjes.  De ober gaf ons de tip om ons fototoestel te verbergen als we over straat lopen, dus we keerden met een licht ongerust gevoel terug naar ons hotel.

Na een weldadige douche kropen we in bed.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Het einde van de wereld

Regendag