Villa Mar - Atulcha

We moesten pas om 8 uur ontbijten, dus konden we tot 7u30 uitslapen.  Het was gelukkig minder koud dan we gevreesd hadden,  maar de lakens waren wel heel zwaar.  Om 8 uur stonden wij klaar om te ontbijten, maar veel beweging zagen we nog niet. Gelukkig konden we na eventjes wachten genieten van dikke Amerikaanse pannenkoeken. We gingen nog wat buiten in het zonnetje staan, want binnen was het toch wel koud.  We zagen bij het beekje twee Andes-ganzen zitten.


Om 9u30 sprongen we opnieuw de jeep in.  Al snel stopten we bij de Valle de las Roquas, een mooi vulkanisch landschap, waar we eventjes konden rondwandelen.  Iets verder stopten we opnieuw bij de Ciudad de Italia, opnieuw een vulkanisch landschap.  Nu wou de gids samen met ons één van de rotsen beklimmen.  Het klimmetje was niet zo gemakkelijk, maar Lotte was natuurlijk in haar nopjes.  Boven hadden we een prachtig uitzicht.  Lotte was intussen al dikke vriendjes geworden met Ana.


We reden nog een tijdje verder door de adembenemende landschappen.  We zagen af en toe lama's en vicuña's.  Rond 12 uur kwamen we bij een huisje vanwaar we een wandeling naar Laguna Misteriosa maakten.  Lotte wou na de klim bij Ciudad de Italia overal opklimmen en afspringen.  Bij een te diepe sprong liep het verkeerd, met traantjes als gevolg.  We konden rustig genieten van het zonnetje en het mooie uitzicht.  We keerden terug langs een beekje en kwamen nog heel dicht bij enkele lama's.  Rond 13 uur konden we lekker eten: lekkere rijst, groentjes, tonijn, chips en tortilla.  Na het eten zagen we twee kleine puppies.


In de namiddag reden we een hele tijd door.  We stopten nog eventjes om naar een canyon te kijken en om van een mooi uitzicht te genieten.  Onderweg liep er een nandu net voor onze auto.  We stopten in Julaca, een klein dorpje met een paar versleten treinwagons. Niet te geloven dat er mensen in zulke droge omstandigheden kunnen overleven.Het laatste deel van de rit werd het vlakker en in de verte zagen we de Salar de Uyuni al.  Rond 17u15 kwamen we aan in het zouthotel, waar we een mooi kamertje kregen.  We genoten van een lekkere warme douche en dronken warme chocomelk en thee.  Om 19u30 aten we lekkere Pique Macho: worstjes, kip, rundsvlees, frietjes, tomaat en paprika.  Lekker!


Reacties

Populaire posts van deze blog

Galgenul - Tilisuna Hütte

Tilisunahütte - Lindauer hütte