Puerto Iguazú - Yacutinga

We waren al rond half acht wakker en het zonlicht viel binnen in onze kamer.  Ook deze laatste ochtend hier at Lotte alle pannenkoeken op.

Tegen 10u sleepten we onze spullen naar de receptie, waar we ze - tegen betaling - nog enkele uren mochten laten staan.  Daarna trokken we - zonder echt plan - het stadje in om even voor de middag te eindigen bij het Mexicaanse restaurant van de gekke meneer van de eerste avond... alleen was de gekke meneer er nu niet en de cachaça was ook al op.  Gelukkig was het eten nog steeds lekker.

We keerden terug naar het hotel om onze valiezen op te halen en nog eens naar het toilet te gaan.  Rond half één begonnen we aan de wandeling van 1km tot aan het punt van afspraak, waar we zouden worden opgepikt om naar de Yacutinga Lodge te gaan.  Niet ver, maar wel veel sleep- en sleurwerk van ons alledrie!  We waren blij toen we er waren en nog blijer toen we onze valiezen konden afgeven.  Rond 14u mochten we in een busje kruipen, dat ons tot in San Andresito bracht.  Daar moesten we overstappen op een camion voor de laatste 12km tot aan de lodge.  Ondertussen hadden we gezelschap gekregen van andere mensen, waaronder een gezin met drie kindjes.  Na langdurig gestaar sloten ze aan het einde van de rit vriendschap.

In de lodge werden we ontvangen met verse limonade en chipa.  Onze valiezen stonden al in ons huisje toen we naar daar stapten door de jungle.  Een kleurrijke, warmgestookte kamer!

Tegen 18u zouden we een briefing krijgen maar omdat nog heel wat volk ontbrak, werd die uitgesteld tot morgen.  We hingen nog wat rond in het hoofdgebouw (boekjes lezen) tot 20u, toen het avondeten werd opgediend, een copieus maal.  We waren alledrie uitgeput en kropen meteen in bed.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Galgenul - Tilisuna Hütte

Tilisunahütte - Lindauer hütte