Moab - Dinosaur National Monument - Vernal

Aangezien de eclips overmorgen al is, wordt het hoog tijd om noordwaarts te trekken.  De lange rit naar Jackson (in de totaliteitszone) hebben we opgedeeld in twee stukken en vandaag stond de rit tot in Vernal op het programma.


Hoewel we de wekker niet gezet hadden, waren we rond 7u15 alledrie wakker.  We besloten dus maar meteen op te staan en meteen na het ontbijt in te laden en te vertrekken.  Volgens de gps zou de rit bijna 6u in beslag nemen, maar gelukkig zat die er meer dan 3u naast.


Het duurde niet lang of we zaten in Colorado, dat veel groener leek dan Utah.  Na een tijdje reden we door een Alpijns landschap, inclusief grazende koeien, slingerend baantje en naaldbomen.  Daar moesten we wel heel traag rijden, maar de andere automobilisten trokken zich daar niks van aan en raasden ons (en het mooie landschap) voorbij.  Wij konden onze lach dan ook niet onderdrukken toen we even later één van die snelle auto's aan de kant van de weg zagen staan met de sheriff.  Die andere auto's hielden gewoon overal dezelfde snelheid aan, dus even later zagen we hen allemaal terug.


Vanaf een stadje met de welluidende naam Dinosaur (tot onze eindbestemming) zagen we her en der dinosaurussen, want dit is het land van Dinosaur National Monument!  In Jensen namen we de afslag naar het bezoekerscentrum, waar we even rondkeken, stempeltjes zetten en een Junior Ranger boekje vroegen voor Lotte.  De stegosaurus was ondertussen al uitgeroepen tot haar lievelingsdino.


We mochten de bus op voor een korte rit naar de Quarry Exhibit Hall, een overdekte muur vol met fossielen van dinosaurussen!  Heel indrukwekkend om zo'n massa fossielen bijeen te zien!  En we mochten er zelfs aankomen!  En onze kleine meid werd nog maar eens Junior Ranger.

De Fossil Discovery Trail was helaas gesloten wegens onderhoud, dus keerden we maar met de bus terug naar het bezoekerscentrum.  Daar was er intussen een telescoop opgesteld om naar de zon te kijken, maar die stond allesbehalve scherp en we mochten van de ene ranger nergens aan draaien.  Het slechte beeld had volgens hen verschillende oorzaken: het was te warm, hij had al een "stootje" gekregen van een bezoeker,...  Maar er was precies vanalles mis met dat instrument (en de houding van die ene ranger nodigde natuurlijk niet uit om even te helpen...) en het was ook niet duidelijk of ze wel wisten hoe ze het moesten gebruiken.


Een andere ranger gaf wat uitleg over de zonsverduistering van komende maandag.  Lotte kreeg al een Junior Ranger Eclipse Explorer boekje mee (mét eclipsbrilletje) en bijhorende badge.


We reden verder naar het hotel in Vernal (nog steeds dinosaurussen hier!), waar we tegen 15u aankwamen.  Vernal lijkt de typische woestijnstad: een lange, drukke weg met aan weerskanten motels, hotels, restaurants, winkels,...



Lotte was precies blij uit te auto te zijn, want in onze kamer begon ze meteen te tekenen, kampen te maken met kussens,...

Reacties

Populaire posts van deze blog

Het einde van de wereld

Regendag