Yellowstone National Park

De wekker stond om 6u20 en dat vonden we allemaal nogal vroeg.  Lotte wou echt niet uit bed kruipen en huilde hard toen we haar pyama probeerden uit te trekken.  Uiteindelijk werd het toch beter en konden we vroeg naar Yellowstone vertrekken.  We waren nog maar pas het park binnen en we zagen al de familie wapiti's.  Vandaag liepen ze langs de kant van de weg.


De rest van de rit verliep vlot zo vroeg op de ochtend en we konden nog parkeren aan het beginpunt van de Fairy Tale Trail.  We deden maar een klein stukje van de wandeling, tot aan het uitkijkpunt op de Grand Prismatic Spring.  Tijdens de rit hadden we al heel wat grote rookwolken gezien en dat was eigenlijk ook wat we zagen van de Grand Prismatic Spring...  Er rond zagen we mooie kleuren en structuren, maar het water zelf konden we niet zien door de stoom.  


Wij wachtten wat om te zien of de stoom zou afnemen, terwijl Lotte in het zand speelde.  Ze viel eens en ging daarna neerzitten, waardoor ze volledig vuil was.  De stoom nam inderdaad voor een groot deel af door de toenemende warmte, zodat we een heel mooi zicht kregen.  Wat een kleurenpracht!  In de verte zagen we ook een buffel zitten.  


Na een halfuurtje kijken en wachten, keerden we terug naar de auto.  We reden een beetje terug, richting de parking voor het Midway Geyser Basin, maar er was al een file om de parking op te rijden, zodat we wat verder langs de grote baan parkeerden.  Via een vlonderpaadje konden we tot heel dicht bij de Grand Prismatic Spring komen.  Er was nog altijd heel wat stoom boven het water,  maar we konden de schitterende kleuren toch beter dan verwacht zien.  We passeerden ook nog langs de Excelsior Geyser Crater, een enorm grote krater, met prachtig blauw water. 


Na de wandeling sprongen we terug in de auto om de Firehole Lake Drive te doen: een éénrichtingsbaan waar we nog een heleboel geothermische activiteit tegenkwamen.  We stopten niet overal, maar konden wel genieten van de Firehole Spring:  wat een prachtige kleuren!  Niet te beschrijven!  Veel kleiner dan de Grand Prismatic Spring, maar de kleurenpracht was misschien wel mooier.  We zagen uitbarstingen onder water die het oppervlak meestal niet bereikten.  We bekeken nog de Surprise Pool, een hot spring waar het water aan de kanten aan het koken was en dus opborrelde.


We stapten verder naar de Great Fountain Geyser, een enorm grote geiser die tussen 14 uur en 18 uur zou uitbarsten.  Aangezien het nog maar 12 uur was, hebben we daar niet op gewacht.  We reden ook nog langs de White Dome Geyser, die er uit zag als een kleine, witte vulkaan.  Firehole Lake bekeken we vanuit de auto.



Op weg naar de Firehole Canyon Drive kwamen we nog een bizon tegen langs de weg.  Op deze weg hadden we mooie uitzichten op een kleine Canyon, met een riviertje.  Op een bepaalde plaats was er zelfs de mogelijkheid om te zwemmen.  We reden naar het Junior Ranger Center waar we ons installeerden aan een tafeltje en onze boterhammetjes aten.  Lotte werkte nog wat in haar Junior Ranger boekje met de hulp van mama.



Om 14 uur volgden we een praatje van een ranger.  Lotte leerde er met een kompas werken en vond samen met ons de weg.  Nu de laatste opdracht uit het Junior Ranger boekje was vervuld, kon ze nog eens de eed afleggen en kreeg ze een geiser-patch.  Op de terugweg zagen we nog twee wapiti's aan de overkant van de rivier zitten en liep er een bizon langs de weg.  Die konden we van heel dicht bij bewonderen, maar een idioot ging wel van heel dicht bij foto's nemen...


Iets na 15 uur waren we al terug in het hotel.  We genoten van een hot tub, waar er amper bubbels waren en gingen daarna nog in bad.

We zochten een restaurantje uit en aten er pizza.  We kochten nog melk en terug in het hotel kroop Lotte nog voor 19 uur uitgeput in bed. Haar oogjes vielen direct toe, dus ze zal de extra nachtrust wel kunnen gebruiken.  Wij kropen ook snel in bed nadat het reisverhaal geschreven was.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Het einde van de wereld

Regendag