Mammoth Lakes - Death Valley

We waren al rond 7u15 wakker in de veel te warme kamer.  We aten een boterhammetje met choco in onze kamer en namen een bad.  Al snel zaten we in de auto.



De rit naar onze eerste stopplaats, Owens Valley Radio Observatory verliep vlot.  We konden tamelijk dicht bij de telescopen komen.  Een mooi zicht, zo een tiental radiotelescopen met de bergen op de achtergrond!



De rit naar Death Valley was indrukwekkend:  lange rechte stukken door de woestijn.  Op een bepaald moment begon het een beetje te regenen.  We passeerden enkele woestijnstadjes voor we in Death Valley aankwamen.  We kwamen steeds meer Joshua-tree bomen tegen en klommen, zodat we Death Valley over een bergpas binnenreden.  



We stopten even bij het Father Crowley Vista Point, waar we in de Rainbow Canyon konden kijken.  Blijkbaar wordt deze canyon gebruikt om oefenvluchten te doen met laagvliegende straaljagers.  We zagen en hoorden inderdaad een brullende straaljager door de canyon vliegen.


We reden verder naar Darwin Falls.  De laatste 5 kilometer reden we over een echt hobbelwegje.  Helaas moesten we nog een wandeling van 3,2 kilometer doen om de waterval te zien en dat zagen we bij 46 graden echt niet zitten.


Onze volgende stop was Mosaic Canyon.  Ook hier moesten we een eindje over een hobbelpaadje.  Intussen was het 49 graden geworden, dus deden we ook hier de korte wandeling naar de canyon niet... De hitte is echt ondraaglijk!  Het voelde alsof onze tenen onmiddellijk verbrandden, zelfs de wind voelde heet aan.


We stopten in het bezoekerscentrum van Stovepipe Wells voor een stempeltje en een junior ranger-boekje.  Direct na het bezoekerscentrum genoten we van Mesquite Flat.  We wandelden een beetje, maar ver raakten we niet bij deze hitte.  Op weg naar Furnace Creek zagen we de temperatuur stijgen naar 53 graden!  In Furnace Creek bezochten we het bezoekerscentrum en werd Lotte Junior Ranger van Death Valley.  We gingen naar ons hotel en bleven binnen om te schuilen tegen de hitte.


Rond 17u30 stapten we naar de saloon om gepaneerde kip met chips te eten.  We stapten terug en Lotte was nog druk in de weer met water in onze kamer.  Toen Lotte ging slapen was het hard aan het regenen.  Toch bleef het nog heel warm.  Wij namen nog een douche en lagen nog wat op bed.


Death Valley is echt een wondermooi park, maar het lijkt toch beter om het niet in de zomer te bezoeken...

Reacties

Populaire posts van deze blog

Het einde van de wereld

Regendag