Flagstaff - Page

Rond 7u30 maakte een lachende Lotte ons wakker.  We belden eerst naar Page om onze trip naar Antelope Canyon te bevestigen.  Na het ontbijt trokken we naar het zwembad.  Lotte was eerst een beetje bang, maar in het bubbelbad durfde ze al snel zelf ronddrijven.  Ook kopje ondergaan vond ze geen probleem meer!  Alweer een grote stap vooruit!

Iets na 10 uur vertrokken we uit het hotel richting de Lowell sterrenwacht.  Dat was gelukkig maar een kwartiertje rijden. We vonden de toegangsprijs van $15 per persoon wat veel, maar stapten toch binnen.  We konden direct naar een prachtige zon kijken met een 60mm Solarmax H-alfa telescoop.  Ik had nog nooit de protuberansen zou goed kunnen zien!  De droge lucht zal er waarschijnlijk veel mee te maken gehad hebben.  


Aangezien Pluto op deze sterrenwacht is ontdekt, staat alles toch wel een beetje in het teken van Pluto.  We liepen dus eerst het Pluto-pad, eigenlijk gewoon een planetenpad waar Pluto nog bij staat.  Het pad eindigde wel bij het koepeltje waar Pluto werd ontdekt.  De telescoop werd op dit moment gerestaureerd zodat we die niet konden zien.  Je kon trouwens alleen maar telescopen zien als je een rondleiding volgde, maar daar hadden we geen tijd voor.


We sloegen nog een praatje met een koppel en de pa over de eclips en onze reis, en begonnen toen aan het melkweg- en heelalpad.  Langs de kant stonden bustes van belangrijke sterrenkundigen, ook van George Lemaître.


We passeerden het mausoleum van Lowell en zagen net een groep buitenkomen bij de Clark telescoop.  We glipten snel binnen en konden enkele foto's nemen van de prachtig gerestaureerde 61cm Clark telescoop.  We sloegen nog een praatje met de gids.


We bezochten nog de moderne tentoonstellingsruimte en vertrokken richting Tuba City, waar je voetstappen van dino's kan bekijken.  Lotte viel al snel in slaap en toen we na 1u30 rijden aankwamen, schrok ze wakker van het hobbelige wegje.  Ze was niet te troosten, dus reden we maar verder zonder naar de voetstappen te kijken.  We hadden wel al een Navajo-gids toegewezen gekregen die ons de voetstappen zou tonen.

Op de weg naar Page werd ik plots ingehaald.  Net op dat moment liep er een hond(?) over.  Ik kon nog op tijd remmen, maar de andere auto kon (of wou) dat niet meer.  Lotte zag gelukkig niets, maar mama was wel heel verdrietig en in paniek.  Gelukkig deed Lotte heel lief om mama te troosten (Mama, je mag mijn handje vasthouden en je moet niet verdrietig zijn!).

Iets na drie uur kwamen we aan in Page.  Na eventjes aan te schuiven bij het inchecken, konden we onze kamer in.  We gingen nog winkelen en kochten onder andere een opblaasbal.  Terug in de kamer speelden we daar een hele tijd mee.


We stapten naar een Mexicaans restaurant in de buurt.  Onze fajitas-schotel werd spectaculair geflambeerd.  We hadden moeite om samen één gewone Margharita op te drinken.  Gelukkig hadden we de jumbo-versie niet besteld. 

Terug in het hotelletje kroop Lotte snel in bed.  Wij hoorden nog lang voetstappen in de kamer boven ons.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Galgenul - Tilisuna Hütte

Tilisunahütte - Lindauer hütte