Arequipa

Blijkbaar liggen niet alle stukken van de Pan-Americana er goed bij. Af en toe daverde de bus nogal en daardoor konden we niet zo goed slapen. Ook al was de bus enorm comfortabel, toch werden we vaak wakker, omdat we stijf begonnen te worden. Rond 8 uur werden we wakker gemaakt en zagen we in wat voor een mooi landschap we zaten. We zaten duidelijk al heel hoog en overal zagen we nog (woestijn)bergen. We reden nog langs een oase met een riviertje en rond 9 uur kwamen we eindelijk aan in Arequipa.

Arequipa.
Na het ophalen van onze bagage, kochten we ons busticket naar Tacna (voor zondag) en begonnen we aan onze tocht naar het centrum (ongeveer 4 km). Het viel ons op dat Arequipa echt wel een drukke stad is. In het centrum vonden we een leuk hotelletje. Daar deden ze onze was, zodat we weer genoeg propere kleren hebben. We boekten direct ook al de kamer voor volgende zaterdag en de taxi voor zondag.
Na een heerlijke, maar wel nogal koude douche, trokken we naar het reisbureau om onze trip naar de Colca Canyon te boeken. Na het wisselen van enkele dollars en wat water en koekjes te kopen in de supermarkt, gingen we op zoek naar iets om te eten. Het werden lookbroodjes, pizza en een lekkere Pisco Sour.
Na het bewonderen van de Plaza de Armas (met een massa duiven), de kathedraal en het Santa Catalina klooster, steeds met El Misti op de achtergrond, keerden we terug naar ons hotelletje. Daar maakten we onze valies voor de trektocht en hielden we het heel kalm., want we zijn moe en moeten morgen om 3 uur klaar staan voor onze trip. We bleven veel water drinken, want het is hier heel warm, superdroog en we zitten hier toch ook al tamelijk hoog (2350m). Om 17 uur kropen we al in ons bedje.

Arequipa, met op de achtergrond 'El Misti'.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Het einde van de wereld

Galgenul - Tilisuna Hütte