Cabanaconde - Arequipa

Vandaag mochten we uitslapen tot 8u, maar we waren alweer veel vroeger wakker.  Toen we uit ons bedje kropen, voelden we dat we stijf en stram waren.  We konden weer kracht opdoen met  het heerlijke ontbijt (mét omelet) en daarna was er nog tijd om Cabanaconde te verkennen.  We wisten niet dat onze bus pas na 10u30 zou vertrekken, anders waren we nog tot aan de "mirador" gestapt.  Martijn maakte er dan maar een sport van om authentieke dametjes te fotograferen.  Niet evident, want de meesten willen echt niet op de foto.

Even na 10u30 vertrokken we dan met een gewone bus over hobbelige wegen richting Chivay.  We hadden opnieuw geluk in Cruz del Condor, want we hebben nog twee condors kunnen zien en dat ondanks het late uur.  Even verderop mochten we nog 'ns van de bus om de diepte in te turen en de terrassen te bewonderen.
In Chivay stopten we op twee plaatsen.  De eerste stopplaats was de hotsprings.  Daar konden we onze pijnlijke spieren wat verwennen.  Het water was wel wat te warm (39C) om er een volledig uur in  te blijven, maar het deed wel deugd.  Even later stopten we opnieuw, voor een heerlijk buffet (incl. goed gekruide paprika).  Toen we daar vertrokken, kregen we onze eerste Peruviaanse regen, maar niet meer dan een paar druppels.

Verder  op de terugweg naar Arequipa stopten we nog een paar keer, om de vulkanen in de verte te bekijken en het verschil tussen lama's en alpaka's uit te vissen.  Blijkbaar zijn de laatsten iets kleiner.  Verderop zagen we zelfs nog vicuña's.  Ik scoor dus al 3 op 4 met de kameelachtigen.  Wim had trouwens gelijk over de lama's.  Ze lijken eerder op een schaap met een lange nek dan op de mislukte kamelen de je bij ons in de dierentuin ziet.

Naarmate we dichter bij Arequipa kwamen, kwam het verkeer steeds vaster te zitten.  We werden stilaan nerveus in de plaats van onze Nederlandse vrienden, want zij moesten hun bus naar Cuzco nog zien te halen.  Uiteindelijk zijn ze zelfs uitgestapt en met de taxi naar de "terrapuerto" gereden.  Hopelijk hebben ze het gehaald.

We waren blij toen we eindelijk in Arequipa waren.  Aangezien Wim zijn rugzak kapot was, gingen we nog op zoek naar een nieuwe, maar zonder succes.  Na drie dagen in de natuur voelden we ons overrompeld door al het volk in Arequipa.  Zaterdagavond is blijkbaar erg druk.  We waren dus blij toen we ons na het lekkere eten een weg konden banen door al dat gewemel.  In het hostel stond er immers een zacht bedje op ons te wachten.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Galgenul - Tilisuna Hütte

Tilisunahütte - Lindauer hütte