La Paz - Tuni

Vandaag begonnen we aan onze trektocht door de Cordillera Real. Hoewel, eigenlijk reden we gewoon naar Tuni, waar we een rustige dag hadden. Vanaf morgen begint de trektocht echt.

Om 8 uur ging de wekker. Na een douche (de laatste voor een paar dagen) en een ontbijt stond de gids ons exact om 9 uur op te wachten. We stegen en stegen steeds hoger, naar El Alto. La Paz is echt een heel rare stad. Langs alle kanten is La Paz omringd door bergen en die zijn allemaal volgebouwd met huisjes. Tijdens de rit gebruikten we af en toe 3 rijvakken, terwijl er maar 1 voorzien was. Af en toe konden we een glimp opvangen van de besneeuwde bergtoppen van de Cordillera Real.

La Paz en de bergen er rond.

Rond 11 uur kwamen we aan in Tuni, een dorpje van 14 inwoners waar we zouden overnachten. Een mooie omgeving, met veel groen, een beekje en besneeuwde bergen: Echt wel de moeite! We gingen een klein wandelingetje maken... Als het omhoog gaat, dan voelen we het wel dat we op 4448m zitten!
Aankomst in Tuni.

Om 12 uur konden we boterhammetjes eten. Na het eten hebben we de tent opgezet (wat was dat ingewikkeld!) en hebben we wat gerust.
Later zijn we rustig de nabijgelegen heuvel opgewandeld, waar we een mooi zicht hadden op Laguna Tuni en de besneeuwde bergtoppen. Heel mooi en totaal anders dan de voorbije dagen! Op deze hoogte voel je wel direct dat je aan het klimmen bent. Tijdens deze wandeling probeerden we de wandelstokken uit. Lijkt ons vooral handig om in kadans te blijven.

Uitzicht op Tuni.

Later hielden we ons nog wat bezig met het invullen van kruiswoordraadsels.

Naar de avond toe kregen we warm water, poedermelk, chocomelk, confituur en broodjes. Wij waren dus een lekker tasje chocomelk aan het drinken en broodjes aan het eten, toen we merkten dat onze gids nog aan het koken was. Iets later kregen we nog een lekker champignonsoepje en daarna een reuze schotel met lama-vlees, tomaten, komkommer en pasta. Lekker, maar veel te veel!
Rond 19 uur werd het donker en kropen we in de tent in onze slaapzak. Ook de massa's lama's, schapen, kippen, honden, ezels en koeien kropen op dat moment in bedje.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Het einde van de wereld

Regendag