Intussen zitten we al enkele dagen in Peru en het mag gezegd worden: we vinden het hier wel leuk!

De dag van onze vlucht was nogal saai... Zo lang op het vliegtuig zitten is echt wel te lang. Tijdens onze tussenstop in Miami moesten we ons wel haasten, want bij de douane ging alles nogal traag. We raakten gelukkig wel snel genoeg op onze vlucht naar Peru.

De eerste dag in Lima hebben we nog niet zo veel gedaan, buiten naar het busstation gestapt en daar een ticket gekocht naar Paracas. Met een zeer luxueuze bus reden we dan in de namiddag naar Paracas.

De dag daarna hadden we een heel drukke dag: de boottocht naar de Islas Ballestas om naar de zeeleeuwen, pelikanen, meeuwen, pinguins en een heleboel andere vogels te kijken. Ook enkele dolfijntjes besloten in de buurt van onze boot te zwemmen. Daarna konden we genieten van de mooie woestijnlandschappen in het nationaal park van Paracas. In de late namiddag trokken we dan nog naar Huacachina om met een sandbuggy rond te crossen in de woestijn en om enkele hellingen met het sandboard af te dalen. Onze schoenen zitten nog altijd vol met zand! Laat in de avond vertrokken we nog met de bus naar Nazca.

Vandaag hebben we dan de Nazca-lijnen bekeken vanuit een vliegtuigje. Echt wel de moeite en we werden niet ziek van de vele bochten in het kleine vliegtuigje! In de namiddag bezochten we de mummies van Chauchilla. Hier in Nazca is het veel te warm om iets te kunnen doen, dus houden we het voor de rest rustig. Deze avond nemen we de nachtbus naar Arequipa, maar eerst gaan we nog een Pisco Sour drinken!

Santé!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Galgenul - Tilisuna Hütte

Tilisunahütte - Lindauer hütte