Arequipa - Coshñirhua

Het was amper 2u40 toen we al opstonden.  Na een kattenwasje, stonden we om 3u gereed op straat en even later werden we opgepikt door onze gids Lucía en gingen we onze twee reisgenootjes oppikken, Martijn en Marion.

Na een tweetal uurtjes stopten we in Chivay voor een ontbijt en anderhalf uur later waren we al in Cruz del Condor.  Daar hielden we 40 minuten halt en we kwamen op het goede moment toe: we zagen al snel 5 à 6 condors tegelijk en even later waren ze alweer verdwenen.

Na nog een uur rijden over hobbelige onverharde wegen, kwamen we aan in Cabanaconde, waar we onze afdaling in de canyon startten.  Het landschap was prachtig en - hoewel ik niet hou van te voet afdalen (Wim trouwens ook niet) - het was genieten.  Hoewel het erg droog is in dit gebied, vonden we er prachtige kleuren en rotsformaties, die met geen woorden te beschrijven zijn.  Een beetje IJsland en een beetje La Palma, maar toch ook weer helemaal anders.  Een superdiepe canyon, waarvan de wanden geleidelijk aflopen, en bezaaid met cactussen, agaves,...

Op het laagste punt namen we een hangbrug over de rivier en daarna ging het eventjes pittig bergop.  Even later kwamen we aan op de plaats waar we zouden eten en een tijdje van de schaduw konden genieten.  Martijn had wat last van de hoogte, maar gelukkig brachten cocabladeren soelaas.  We geraakten aan de praat met wat andere toeristen en tegen 16u waren de batterijtjes alweer opgeladen en konden we weer verder.  Het eten en de schaduw hadden ons deugd gedaan en gelukkig was Martijn ook opgekikkerd.  Het ging nog een uurtje bergop, maar gelukkig was er hier meer schaduw en stond de zon niet meer zo hoog.  Gelukkig maar, want we waren nu al stevig verbrand.

We waren blij toen we aankwamen in Cosñirhua bij een lokale familie, want we hadden er al een lange dag opzitten.  Zo hebben we natuurlijk veel kunnen doen en waren we op tijd om de condors te zien.  Maar het vroege vertrek had nog een ander voordeel, want nu hebben we tenminste de Magelhaense Wolken gezien!  Die waren erg duidelijk te herkennen.

Bij dat gezin hadden we per koppel een kamer met een bed en nog een aparte douche en toilet.  Hoewel er maar een klein straaltje water uit de douchekop kwam, was het heerlijk om het stof van ons af te spoelen en bovendien was het water lekker warm.  Tegen 19u had onze gids alweer een lekker maaltje bereid (met avocado, rijst en zoete aardappels, voorafgegaan door alweer een voedzaam soepje) en na een tas cocathee, kropen we in bed, onder een zware laag dekens.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Het einde van de wereld

Regendag