Lima - Paracas

Ik moet vrij snel in slaap gevallen zijn; en deugd dat dat gedaan heeft, ondanks de badkamerdeur die vreselijk kraakte toen mijn schat naar het toilet sloop, en ondanks de vreemde geluiden die andere mensen op het aangrenzende gemeenschappelijke toilet maakten.  Wij hadden wel een badkamer voor onszelf.

Huis in één van de rijke wijken van Lima.

Na het ontbijt gooiden we onze rugzak op onze rug en trokken we te voet van Miraflores naar het centrum van Lima.  De 'colectivos' en taxi's maar (voorzichtig) toeteren op ons, alsof 5km wandelen met een dikke rugzak vreemd is.  Het viel ons al snel op dat het vrij rustig was op de baan: als je de 'colectivos' en taxi's wegdenkt, is er haast geen kat onderweg.

Nadat onze bus was geboekt en onze rugzakken waren ingeleverd, gingen we nog even op ontdekkingstocht in de supermarkt.

De busrit bleek zeer luxueus, zeker gezien de prijs: voetsteuntjes, een fleece dekentje, eten,... zelfs mierzoete "inka cola".  Het landschap leek vol contrasten te zitten : rechts de oceaan en links troosteloze woestijn met barakjes.  Koeien en ezels die nauwelijks iets te grazen hadden, kale stukken land die privé-domein bleken te zijn, huizen waarvan je je amper kan voorstellen dat er mensen in wonen,...

Na 4u op de bus, kwam een prachtig haventje in het vizier.  Paracas, zo bleek, onze eindbestemming van vandaag.  En daarmee kwam het vakantiegevoel pas echt opzetten.

Het haventje van Paracas.

Op onze zoektocht naar een plaats om te overnachten, werden we opgeschept door ene Ruben. Hij bracht ons naar een hostel en regelde al meteen onze toer en busrit voor morgen. Daarna trokken we nog even naar het strand en dronken we op een terrasje een echte pisco sour. Wij zijn nog maar net op het zuidelijk halfrond, of de sterrenhemel brengt ons al volledig in de war. De planeten bewegen vreemd en de maan ziet er gek uit. Typisch voor ons om daar het hoofd over te breken.

De eerste Pisco Sour.


Reacties

Populaire posts van deze blog

Het einde van de wereld

Regendag