Cuzco

Gelukkig hadden we 12 uur om te slapen, want we werden nogal gestoord. Eerst was er een of ander concert op de Plaza de Armas en aangezien ons hotel nogal dicht bij lag, konden we de muziek dus horen. Later begon het (hard?) te regenen en konden we de regen heel goed horen. Rond 1 uur was er dan een bende Spaanstaligen die nogal veel lawaai maakte in de buurt van onze kamer.

Optocht in Cuzco.

Toen we opstonden, dachten we dat het intussen zomertijd was geworden in Peru, maar blijkbaar doen ze in Peru niet mee met de zomertijd en was het dus nog maar 8 uur in plaats van 9 uur. Toen we na het ontbijt nog wat gingen winkelen, zagen we dat er een grote optocht bezig was op de plaza de Armas : militairen, politie, vlaggen die werden opgetrokken, fanfare en heel veel groepen van mensen (van een school) en iedereen die op de maat van de muziek marcheerde (of dat toch probeerde). Leuk om eens mee te maken. Nadat we genoeg hadden gezien van de optocht, kochten we een panfluit, wat souveniertjes en 2 boeken. We gingen tamelijk vroeg eten (forel en pasta, met natuurlijk een Pisco Sour).

In de namiddag trokken we te voet naar Sacsayhuaman, door smalle, (heel) steile straatjes. In 30 minuutjes stonden we boven (ook al is de geschatte tijd volgens The Rough Guide 40 minuten). Het toegangsticket was enorm duur, maar we kregen wel een indrukwekkende Inka-ruïne te zien : Enorm hoge muren, gemaakt van enorm grote, perfect in elkaar passende stenen. Het is echt wel enorm groot en we konden dus wel een tijdje genieten. We hadden daar ook een prachtig uitzicht over Cuzco. Nadat we alles hadden gezien, gingen we nog naar een enorm groot Christusbeeld kijken in de buurt.

Sacsayhuaman.

Daarna stapten we nog naar Qenko, een andere Inka-ruïne. Deze is veel minder indrukwekkend, maar zeker en vast de moeite waard! Het is eigenlijk een heel grote rots, maar je kan binnenstappen in verschillende kleine gangetjes, waar hier en daar perfecte 'tafels' waren uitgekapt. Via een steil weggetje keerden we terug naar ons hotel.

Qenko.

Om 18 uur vertrokken we om iets te gaan eten en we trokken onze ogen nogal open. Overal liepen kinderen die verkleed waren... Het was Halloween en dat wordt duidelijk serieus gevierd in Cuzco. We vonden een gezellige pizzeria, met een witte oven in de vorm van een kerkje.

Om 19 uur kregen we in het reisbureau meer uitleg over de Inka-trail (vertrek om 6u20) en onze trip in de jungle (vertrek om 5u). Na een douche kropen we vroeg in bed.
 

Reacties

Populaire posts van deze blog

Het einde van de wereld

Galgenul - Tilisuna Hütte