Hamn i Senja - Buksnesfjord

Even voor de wekker zou aflopen om 8u, hoorden we onze kleine meid door de babyfoon en wat later door de gang trippelen.  De deur van onze kamer zwaaide open en een vrolijk snoetje liet zich zien. We kropen snel uit bed, pakten de laatste spullen bijeen, staken alles al in de auto, zodat we de sleutel al konden afgeven voor het ontbijt.

Na een snel ontbijt vertrokken we met de auto naar Gryllefjord, waar we om 11u de ferry naar Andenes, op de Vesterålen, zouden nemen.  Hoewel we er al 2 uur op voorhand waren, stonden er toch al wat auto's gereed.  Wij konden er nog net bij in vak 2 (van de 6).  Sommige mensen bleven in of bij hun auto wachten tot de boot kwam, maar de meeste mensen maakten er het beste van: ze begonnen spontaan koffie te zetten, de krant te lezen, te ontbijten, ... op de picknickbanken (die eerst nog moesten worden drooggewreven).

Een halfuurtje op voorhand kwam de boot aan manoeuvreren en (nadat iedereen eraf gereden was) mochten wij erop.  Zoals gebruikelijk, moest iedereen dicht bij elkaar parkeren, al zou je denken dat 20-30cm toch zou moeten volstaan...

Iedereen ging met de trap naar de "lounge" om daar lekker warm en droog de overtocht te beleven. Bij ons aan tafel zat een Frans koppel: zij een (volgens ons) typische Parisienne en hij een gekke meneer die dol was op Lotte (en zij op hem).  Toen we op open zee zaten, gingen we wel wat heen en weer op de golven.  Lotte bleef ons vrolijk meetrekken naar het bovendek, om daar rond te crossen en te kijken of we er nog niet bijna waren.


Na een kleine twee uur mochten we weer naar het autodek om de boot af te rijden.  Die kerel voor ons bolde (vreemd genoeg) veel te ver naar achter (het ging amper bergop en er zat toch wat afstand tussen).  Wat bonken op zijn achterruit waren wel nodig om erger te voorkomen, denk ik.  Gelukkig was er niets te zien aan onze auto.  Het was nog een uurtje rijden vanuit Andenes, langs de oostkust van Andøy voornamelijk, tot in Buksnesfjord bij het Andøy Friluftssenter.  Een mooi landschap van zee en (messcherpe) bergen!


Het was nog geen 14u toen we bij de receptie stonden, maar we moesten niet meer zo lang wachten tot onze hut klaar was.  Een gezellige hut met veel hout, enkel een kachel ontbreekt nog.


We aten een laat middagmaal, laadden de auto uit en reden terug tot in Risøyhamn om boodschappen te gaan doen.  Daarna maakten we nog een kleine wandeling (1.5km) van aan onze hut tot aan een meertje.  Lotte vroeg af en toe wel om gedragen te worden, maar ze stapte het hele eind wel zelf, dankzij de bloemetjes en interessante stenen onderweg.


Terug in de hut tekenden en speelden we nog wat met Lotte en aten we pasta.  Nadat Lotte in haar bedje was gelegd, keken we nog naar een filmpje, alvorens we zelf ook gingen slapen.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Het einde van de wereld

Regendag