Tromsø - Oslo - Roosbeek

Het was amper 7u15 toen de wekker al afging. Vroeg, veel te vroeg! We pakten de allerlaatste spullen in (het meeste stak al in de auto) en gingen naar het hoofdgebouw om uit te checken. Het duurde even eer we beweging zagen en aan het beloofde ontbijtpakket hadden ze niet meer gedacht. Dan maar met een lege maag de auto in (en misschien nog goed ook, want Lotte kon de bochtige rit niet appreciëren).

Het was een koude ochtend (ongeveer 4 graden) en op de bergen lag verse sneeuw (ook al zijn die amper 300m hoog). Op een dik uur stonden we met een volgetankte auto op de luchthaven. Sleutels in de brievenbus en inchecken maar! Eén van onze valiezen was een beetje te zwaar en de onvriendelijke dame aan de incheckbalie deed er moeilijk over, maar gelukkig konden we het gewicht wat beter over de valiezen verdelen.

Aan de gate maakten we dan maar wat boterhammetjes met korrels klaar. De vlucht van Tromsø naar Oslo verliep vlot, al moesten we toch een lolly bovenhalen om Lotte tijdens de landing te overtuigen mooi te gaan zitten met de gordel om. In de luchthaven van Oslo aten we broodjes, puzzelden we wat en spendeerden we onze laatste Noorse kronen (we hebben nog welgeteld 2 NOK over, goed voor 20 cent). Toen we in Zaventem toekwamen, was het daar redelijk druk, maar we konden toch snel onze valiezen bemachtigen. 

Onze treintickets hadden we al op voorhand gekocht, zodat we daar al geen tijd meer aan zouden verliezen. We moesten enkel nog heelhuids (en met alle valiezen) door de poortjes zien te geraken en na enkele minuutjes konden we al op de trein stappen. Nog even overstappen (en wachten) in Leuven en we konden tot in Tienen rijden. Daar werden we op het perron opgewacht door omi en opi (wat was Lotte blij!).

Thuis konden we ravioli eten (met een glaasje wijn erbij) op ons terras. En Lotte maar tateren!

Toen omi en opi naar huis gingen, staken we haar in haar (grote) bed. Het was ondertussen al halftien.

Onder ons tweetjes zaten we nog wat in de zetel na te genieten van onze vakantie... en te genieten van weer thuis te zijn. Thuis is het ook mooi!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Het einde van de wereld

Regendag