Lofotakvariet

We waren blijkbaar toch een beetje moe, want het was pas rond 8u30 dat Lotte onze kamer kwam binnengewandeld.  Na een ontbijt met trollenpap maakten we ons klaar om te gaan wandelen.  We stopten eerst bij de winkel om nog wat extra koekjes te gaan halen.  Lotte liep fier met het kleine winkelkarretje rond.

Toen we de winkel uitkwamen, was het (hard) aan het regenen.  Ook bij het startpunt van de wandeling was het nog aan het regenen.  We besloten toen om voort te rijden naar het Lofotakvariet, een groot aquarium met vissen die in de noordelijke zeeën leven.


Lotte keek heel enthousiast en geïnteresseerd naar de aquaria.  Ze vond het wel leuk om de vele vissen, zeesterren, krabben, zee-egels, ... te zien.  Wij trouwens ook.  Bij veel van de aquaria stonden trapjes waar Lotte kon opkruipen om alles beter te kunnen zien.  Goed gedaan!


Om 11u40 gingen we naar buiten.  Het was gelukkig gestopt met regenen.  We keken eerst naar de zeehonden.  We zagen er eerst drie, maar na een tijdje kijken zagen we er nog twee extra.


Naast de zeehonden zaten nog twee otters.  Mooie beestjes,  maar ze kunnen nogal schreeuwen tegen elkaar.  Om 12u werden eerst de zeehonden gevoederd.  De beestjes zwommen snel naar de plaatsen waar de visjes werden gegooid en hapten alles in één keer naar binnen.  De otters moesten veel meer knabbelen op hun vis,  dus alles ging veel trager.


Na het bezoek aan het aquarium gingen we winkelen voor de komende dagen.  Terug in het huisje maakte mama lekkere Lofotensoep met gerookte zalm.  Heel lekker!  Ook Lotte smulde haar potje flink leeg.

Na de afwas deed mama nog de was.  Intussen was het al wat te laat geworden om nog aan onze wandeling te beginnen,  dus gingen we buiten in het zonnetje zitten. Het was zo aangenaam dat we zelfs in t-shirt konden genieten van de mooie omgeving.


We dansten en zongen met Lotte, namen wat foto's, probeerden een reiger te fotograferen die wegvloog (jammer genoeg bleef de reiger maar zitten), ...  We genoten van het zonnetje op het bankje voor ons huisje.


Toen het wat frisser begon te worden, gingen we terug naar binnen.  We lazen en kleurden wat.  Mama begon een schotel lekkere garnaaltjes klaar te maken (1 kilo!).  Lotte smulde ook goed mee, maar na een tijdje had ze genoeg en ging ze flink in de zetel zitten om een boekje te lezen.  Wij smulden intussen verder van de lekkere garnaaltjes.  


Na het eten was Lotte heel moe.  Samen met mama keek ze nog wat in boekjes, maar om 19u ging ze toch al slapen.

Ik schreef het reisverhaal terwijl mama pudding maakte.  Daarna kozen we nog wat foto's uit en keken nog naar een filmpje.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Het einde van de wereld

Regendag