Op weg naar Zweden

Er was 's nachts veel lawaai geweest, dus we waren blij dat Lotte slechts kort voor de wekker afging bij ons op bed kwam gekropen.  We waren eigenlijk heel snel klaar met ontbijten en inladen, zodat we amper een uurtje later al konden uitchecken.  We zullen het prachtige uitzicht missen!

We waren nog niet lang op weg of we moesten noodgedwongen stoppen, omdat ons meisje ocharme had overgegeven en dus nieuwe kleertjes (en frisse lucht) nodig had.  Gelukkig begon ze daarna terug vrolijk te zingen en te vertellen... en aan te wijzen wat ze onderweg allemaal zag.


Het duurde een hele tijd eer we van de Lofoten en de Vesterålen op het vasteland kwamen.  We moesten daarvoor heel wat fjorden onder en bergen door via (soms minder conventionele) tunnels en fjorden over via bruggen.  Dichter bij het vasteland werden de bergen/heuvels lager en minder ruw.


Pas na een hele tijd veranderde de omgeving in (voor ons) typisch Noord-Scandinavische landschappen: hogere en ruwere bergen (met sneeuw op de toppen), naaldbossen,... al waren er eigenlijk nog onverwacht veel berkenbomen.  Her en der werden we met verkeersborden gewaarschuwd voor elanden en rendieren, maar jammergenoeg zagen we er vandaag geen enkel.


Tegen de middag was de temperatuur al "opgelopen" tot een mooie 16˚C.  Maar als de zon schijnt, voelt zelfs 12˚C aangenaam en rijden we met de raampjes open.


Met nog een korte tussenstop in de winkel (die gelukkig open was op zondag) om brood te kopen, kwamen we al rond 15u aan in Björkliden.  De houten hutten staan hier wel erg dicht op elkaar, maar ons huisje is heel gezellig én heeft een sauna!


We hadden nog wat zin om te wandelen na die autorit, dus kozen we nog een korte wandeling uit.  De Engelse vertaling van het boekje viel wat tegen, dus onze wandeling was net iets anders dan bedoeld (maar nog altijd heel leuk).  Lotte vulde onze zakken weer met stenen en solferde ons op met mooie takken.  Heerlijk om haar zo bezig te zien!  Het uitzicht op het Torneträsk-meer met de bergen is ook fantastisch, zeker met zo'n schitterend weer!


Tegen dat we terug bij onze hut waren, was het al tijd om (Zweedse ballekes) te eten.  Daarna gingen we in de douche, staken we Lotte in bedje en staken we de sauna aan.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Galgenul - Tilisuna Hütte

Tilisunahütte - Lindauer hütte