Kiilopää - Karasjok

Om 7u45 maakte Lotte ons wakker.  Iets te vroeg, want de wekker stond pas om 8u30.  Na het ontbijt laadden we alles in en gingen we uitchecken.  Rond 9u15 vertrokken we in de regen richting Noorwegen.


We stopten een eerste keer in Ivalo, waar er een Sami-toeristenwinkeltje is.  De eerste winkel waar we binnengingen was eerder een kringloopwinkel.  Gelukkig zagen we de andere kant van de straat wel de toeristenwinkel.

Iets voor Inari maakten we een tussenstop op een aardebaantje.  Daar vertrekt een wandeling vanwaar je mooie uitzichten hebt op het meer van Inari.  Het was jammer genoeg zo hard aan het regenen dat we gewoon in de auto een koekje aten en verder reden.

In Inari stopten we nog eens bij een toeristenwinkeltje, maar dat was heel klein en niet interessant, zodat we snel weer verder reden.  We verlieten de Artic Highway (E75) en namen de veel interessantere weg 92 richting Noorwegen.  Al snel zagen we een groep van 7 rendieren tamelijk dichtbij in het bos.  De weg kronkelde verder en we zagen nog eens twee rendieren (in de verte) en een groep van 7 rendieren heel dichtbij de weg oversteken.

Lotte vond duidelijk dat we veel te lang in de auto zaten, want ze was niet gelukkig.  We staken de grens over en al snel zaten we in Karasjok.  We kregen een warm welkom en een rondleiding in ons huisje: een prachtige blokhut met gigantische ramen, een kachel, zelfgemaakte tafel en stoelen, ... Heel leuk en heel gezellig!


Nadat de auto was uitgeladen, keerden we nog eens terug naar Karasjok om boodschappen te doen. Terug in het huisje aten we rijstpap, maakten we een vuurtje en stuurden we wat fotootjes door naar de familie.  Lotte amuseerde zich met de boekjes die ze in het huisje vond.


Pas na ons avondmaal was het droog buiten.  We wandelden nog eens naar de husky's.  Lotte vond het heel leuke beestjes, zelf toen ze begonnen huilen.  Terug in het huisje namen we nog een douche en staken we Lotte in bed. De twee bedden in het huisje zijn eigenlijk een deel van de woonkamer, dus moesten we stil zijn.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Het einde van de wereld

Regendag