Tromsø – Hamn i Senja

Nadat de wekker om acht uur afging, maakten we eerst nog wat de valiezen voor we gingen ontbijten.  Het ontbijt was opnieuw heel uitgebreid en lekker.  We kregen ook een enquête, maar die vulden we niet volledig in omdat we ze een beetje onnozel vonden.

Na het ontbijt ging ik de auto zoeken, maar de ondergrondse parkeergarage vinden was weer niet zo gemakkelijk.  Toen ik de auto bij het hotel parkeerde, regende het een heel klein beetje.  Na een paar keer op en af lopen, zaten de valiezen al snel in de auto, zodat we rond 10u30 konden vertrekken.


We reden al snel door het schitterende Noorse landschap: bergen, zee, fjorden, groen in vele verschillende varianten,…  Schitterend!  Om 11u45 stonden we in Brensholmen, waar we de boot om 14u15 konden nemen richting Senja.  In Brensholmen was er niets te beleven.  We wilden eigenlijk wat boodschappen doen, maar dat kon dus niet.  We hadden al gehoord dat je goed op tijd moest zijn voor de boot, dus waren we blij dat we de vijfde auto waren.  We wandelden wat rond, kropen op de rotsen, speelden voetbal een maakten een timelapse.


We waren blij toen de boot eindelijk aankwam.  Al snel zaten we op de boot te genieten van de schitterende omgeving, het mooie weertje en een lekker ijsje.  Na 45 minuten reden we Senja op.  Door de mooie landschappen reden we nog anderhalf uurtje tot we aankwamen in Hamn i Senja: een klein eilandje met het hotel op.  Wij kregen een mooi appartementje met een schitterend zicht op de zee en enkele bergen.


We reden nog snel naar Gryllefjord om wat inkopen te doen.  Het was niet gemakkelijk om de winkel te vinden, maar 10 minuutjes voor sluitingstijd konden we toch binnenstappen.


Terug in het huisje aten we lekkere worstjes met “potetsalat” en speelden we nog wat met Lotteke.  Vandaag stopten we haar rond 20u in bed.  Wij genoten nog vanuit de zetel van het mooie landschap en waren verbaasd dat het hier om 23u nog helemaal niet donker begint te worden.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Het einde van de wereld

Regendag