Kiruna - Äkäslompolo

We waren alledrie moe, want we werden pas wakker toen de wekker afliep om 8u30.  We genoten van het ontbijt, met lekkere eitjes, maar helaas zonder zalm en checkten even later uit.  

Om exact 10u reden we de parking van het hotel af.  Al snel waren we Kiruna uit en reden we verder op de E10.  De wegen hier in Lapland zijn veel comfortabeler dan die in midden-Noorwegen.  We konden dus goed doorrijden, meestal aan 100km/u.  Af en toe moesten we wachten voor verkeerslichten aan wegenwerken.

We namen de E45 richting Vittangi en dan de 395.  Ook deze 'kleinere' wegen waren nog heel breed, zodat we goed opschoten.  Bij wegenwerken zagen we plots twee rendieren heel dicht bij de weg zitten.  We stopten langs de kant van de weg en konden de rendieren heel goed zien.

Rond 12u stopten we in Junosuando, waar er enkele bankjes stonden bij een grote rivier.  We installeerden ons op het bankje en aten onze slaatjes op die we 's ochtends hadden gekocht in het hotel.  We merkten pas na een tijdje dat één van de slaatjes eigenlijk al vervallen was.  Na het eten huppelden we nog wat rond met Lotte en rolden nog wat in het gras.


We reden verder en een uurtje later zaten we aan de Zweeds-Finse grens.  De auto herinnerde ons er aan dat het in Finland een uurtje later is.  Na een kwartiertje rijden in Finland zagen we opnieuw twee rendieren.  Deze keer zaten ze nog dichter.  Met een open raampje hadden we ze kunnen aanraken. Iets voor we aankwamen zagen we nog drie rendieren, deze keer iets verder weg.


In Äkäslompolo moesten we eventjes zoeken naar de receptie van 'Destination Lapland'.  Rond 15u30 werden we vriendelijk geholpen en kregen we de sleutel van ons huisje.  Het is een mooie blokhut, heel rustig gelegen in een bosje.

Mama stak een wasje in en iets later waren we op weg naar de winkel.  Lotte was heel blij dat ze opnieuw met een klein karretje mocht rondrijden.  Terug thuis had Lotte zo een grote honger dat ze alles zou opgegeten hebben.  Mama maakte Mexicaans en Lotte at ook daar met veel smaak van.  Na het eten gingen we nog wat wandelen in de buurt.  Lotte liep 1,2 km voordat ze te moe werd en op mijn arm wou zitten.

We namen nog een douche en staken Lotte in bed.  Wij gingen nog in de sauna voor we in bed kropen.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Galgenul - Tilisuna Hütte

Tilisunahütte - Lindauer hütte